Kipróbáltuk a 9000 forintos okosórát

No.1 S9 okosóra
Vágólapra másolva!
Egyes piaci elemzők szerint a viselhető okos eszközök napjai meg vannak számlálva; számos gyártó (pl. Intel) felszámolta az érintett üzletágát, és a különböző webáruházak eladási statisztikái sem festenek rózsás képet.
Vágólapra másolva!

Az okosórák ahelyett, hogy mindenki csuklóján ott virítanának, inkább a „futottak még” kategóriát erősítik, pedig az eszközök korántsem rosszak, csupán keveseket érdekelnek.
Persze akadnak gyártók, akik tovább bíznak (leginkább az Apple és Samsung tűnik aktívnak), ugyanakkor a szakértők szerint az elkövetkezendő modellek, csupán alternatívaként lesznek jelen a piacon. Az elemzők arra is rámutattak, hogy nagyobb gyártók távolmaradása, lehetőséget kínálhat a második vonalban tevékenykedő gyártóknak a bizonyításra...

Ami kínai nem lehet jó...

Ez a megállapítás egyre kevésbé állja meg a helyét, mert ugyan a nevenincs gyártók, ipari hulladéknak is gyenge termékeit érthető módon ferde szemmel nézegeti az ember, de okos és körültekintő választással remek darabokat lehet találni.
Az egyik ilyen „okos” választás lehet a szerényen No.1 S9 névre keresztelt eszköz, ami meglepően kedvező áron kínál, meglepően jó minőséget.

Külsőre, mint egy tízszer annyiba kerülő óra. Forrás: Origo

Az óratest rozsdamentes acélból készült, jobb oldalra két hagyományos kivitelű fizikai gombot pakoltak, míg a túlsó oldalon, egy fedél alá rejtett microUSB aljzat található. A kialakítás maga a hagyományos időmérőket idézi egyszerű, ám kifejezetten tetszetős a formaterv.
Az 1,7 hüvelykes kapacitív LCD kijelző telt színekkel és éles képpel dolgozik. Jópofa dolog, hogy a számtalan letölthető számlap (watchface) segítségével, egyedivé tehető a készülék. A burkolat alá egy MediaTek 2502 lapka került; az energiát egy 380 mAh lítium-polimer akkumulátor szolgáltatja, amely a gyártó szerint 3-4 nap készenléti időt biztosít.

Ezüst színben is kapható. Forrás: Origo

Az eszköz Android és iOS kompatibilis operációs rendszert használ, alapvetően minden megszokott vagy elvárható funkció (pl. időmérő, ébresztő, alvásfigyelő, szívmonitor, pulzusmérő, lépésszámláló, vérnyomás-ellenőrző) megtalálható benne, segítségével vezérelhető a telefonunk kamerája vagy a zenelejátszó.

Ennél olcsóbb megoldás nem igazán van.

A készülék alapból a Meditek SmartDevice alkalmazás segítségével tartja a kapcsolatot a telefonokkal, alkalmassá tették hívások bonyolítására, üzenetek fogadására és ellenőrzésére; beszélgetés során azonban nem szabad kimagasló hangminőségre számítani. Bár ebben az árkategóriában forradalom nem várható, összességében a No 1. S9 egy nagyszerű ár/érték arányú(35 USD/kb. 9000 Ft) termék, amely tökéletes kiegészítő lehet a szorgos és aktív mindennapokhoz...