Tényleg új alaplap kell a felturbózott Intel processzoroknak

intel core i5 core i7 cofee lake processzor cpu doboz
A 8. generációs asztali processzorok dobozának oldalán jól kivehető, hogy bizony új alaplap kell majd a termékekhez
Vágólapra másolva!
Ezek szerint a vállalat nem engedett az alaplapgyártóknak.
Vágólapra másolva!

Bő két héttel ezelőtt az alaplapokat gyártó AsRock egy érdeklődő személy kérdésére a Twitteren elárulta, hogy a következő hetekben érkező, nyolcadik generációs, asztali számítógépekbe tervezett Core processzorok nem lesznek kompatibilisek az elmúlt két évben piacra dobott alaplapokkal.

A 8. generációs asztali processzorok dobozának oldalán jól kivehető, hogy bizony új alaplap kell majd a termékekhez Forrás: Intel

Az amerikai PC World egyik anonimitásba burkolózott forrása akkoriban azt állította, hogy az alaplapgyártók próbálták jobb belátásra bírni az Intelt, de az valamilyen okból ragaszkodott hozzá, hogy csak az új 300-szériás chipsetekkel legyenek kompatibilisek az idei processzorai.

Pedig látszólag nincs semmilyen komoly technikai akadálya annak, hogy egy BIOS-frissítés után a 100 és 200 szériás lapokban is működjenek a CPU-k.

Sajnos az Intel hétfőn csak az ultrabookokba szánt új processzorait mutatta be, az asztali számítógépes nyolcadik generációról egy mukkot sem szólt.

Ettől függetlenül valamiért kiadott egy-egy sajtófotót a Core i5 és Core i7 processzorok szép új dobozairól, amelyek oldalán jól kivehetően három fontos információ is olvasható:

  • mindkét széria hatmagossá vált;
  • a Core i5 nem kínál Hyper-Threadinget;
  • tényleg Intel 300 Series chipsetű alaplap kell a processzoroknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!