Tele van warezzal a Windows Áruház

2017.08.21. 18:05

Zenéket, filmeket, és sorozatokat is nézhetnek ingyen az újabb Windowsokat használók.

A Windows 8.1-ben bemutatkozott Windows Áruház jelenleg nem kifejezetten népszerű a felhasználók körében, de most gyorsan azzá válhat. Mint a TorrentFreak írója felhívta rá a figyelmet, a programbolt tele van könnyű kalózkodást lehetővé tevő alkalmazásokkal. Keresni sem kell nagyon a szoftvereket, minden további nélkül bejutnak a szoftverbolt által automatikusan összeállított toplistákra is.

Nem kellett megerőltetnünk magunkat, hogy ellenőrizzük a TorrentFreak felfedezését: tényleg tele van warezolásra tervezett streamelő appokkal a Windows ÁruházForrás: Origo

A kérdéses warez alkalmazásokkal a felhasználók zenéket, filmeket, sorozatokat streamelhetnek az interneten keresztül. Méghozzá pokoli egyszerűen: telepítik valamelyik ingyenes appot, kiválasztják a lekalózkodni kívánt tartalmat,

majd rövid pufferelés után indul is a lejátszás.

A Play Áruház esetében nem különösebben sokkoló a warezolásra készített alkalmazások felbukkanása, hiszen a Google csak automatizált ellenőrzéseket végez a programok beküldésekor. Viszont a Microsoft azt állítja, hogy a munkatársai a publikálásuk előtt egyenként ellenőrzik a fejlesztők által elérhetővé tenni kívánt appokat.

Amennyiben ez a helyzet, akkor érthetetlen, hogy miként válhatnak elérhetővé ezek az alkalmazások, egyértelműen sértik a piactér fejlesztői szabályzatát.

Nem ez az első eset, hogy a Microsoft botrányba keveredik a Windows Áruház enyhén szólva is hiányos ellenőrzése miatt, mostanra rengeteg közismert játék és szoftver nevével visszaélő alkalmazást kellett utólag törölnie a kínálatból.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!