Már a hangrendszerek is adatokat gyűjthetnek

sonos play 5 hangfal hangszóró hangrendszer
Sonos Play:5
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag kötelező elfogadniuk az új adatvédelmi szabályzatot a Sonos ügyfeleinek.
Vágólapra másolva!

A ZDNet beszámolója alapján a Sonos hangrendszerek hamarosan megkapják az új okoshangszórós funkcióikat, ami önmagában örömteli hír lehet az eszközök tulajdonosainak. Viszont probléma, hogy a szoftverfrissítéssl párhuzamosan az ügyfeleknek el kell fogadniuk egy új adatvédelmi szabályzatot, amely többféle felhasználói információ gyűjtésére is engedélyt ad majd a gyártónak.

Sonos Play:5 Forrás: Sonos

A Sonos szerint a felhasználók opcionálisan kikapcsolhatják majd egyes információk gyűjtését, például a hangrendszerek teljesítményével és használatával kapcsolatos statisztikákat nem lesz kötelező átadniuk. Viszont a vállalat szerverei feltétlenül megkapják majd a felhasználók IP-címét, e-mail címét, bejelentkezési adatait, a szoftverben beállított szobaneveket, a Wi-Fi antennákkal kapcsolatos adatokat, és a hibajelentési információkat.

A gyártó szerint technikailag elutasítható az új adatvédelmi szabályzat elfogadása, azonban az emellett döntő vásárlók nem lesznek képesek frissíteni a hangrendszereik szoftvereit, így

idővel akár teljesen használhatatlanná válhatnak a drágán vásárolt eszközeik.

A lépés elsősorban azért aggályos, mert a Sonos utólag próbálja az új adatvédelmi szabályzat elfogadására kényszeríteni az ügyfeleket, a termékek megvásárlásakor még számottevően mások voltak a feltételek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!