36 ezer Windows Phone telefont vág ki az NYPD

29-en megsebesültek a New York-i Manhattan déli részén, amikor szombat este felrobbant egy szemétkuka robbanás new york usa 2016.09.18.
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 17: A police officer stands near the site of an explosion at Chelsea neighbourhood in Manhattan, New York, USA on September 17, 2016. Mohammed Elshamy / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Apple iPhone telefonokat kaphatnak helyettük a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt a híres-neves New York-i rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök reakcióidejének csökkentése, továbbá a munkájuk adminisztratív részének megkönnyítése érdekében különleges szoftverekkel előtelepített, Windows Phone 8.1 rendszerű Lumia 640 XL és Lumia 830 mobilokat rendszeresít.

Forrás: Anadolu Agency/Mohammed Elshamy

A 160 millió dollár összértékű mobilitási programot teljes egészében Jessica Tisch, az NYPD információbiztonsági vezetője vezényelte le. A New York Post rendőrségi forrásai szerint egyszemélyben döntött a Windows Phone használata mellett, semmiféle szakértői véleményt sem kért ki, hogy mit és hogyan lenne érdemes tenni a projekt során.

Ez most alaposan visszaütött, hiszen egyrészt a Microsoft befejezte a készülékeken futó Windows Phone 8.1 támogatását, másrészt a Windows 10 Mobile rendszerrel nem világos, hogy egyáltalán mit kíván kezdeni a cég, harmadrészt pedig már a saját Lumia telefonjait sem árulja a vállalat.

Magyarán elég nagy a baj: a használat során tönkrement mobilokat nincs mire kicserélni, az operációs rendszerük halott, a rajtuk futó egyedi szoftverek pedig momentán nem működnek Android vagy iOS alatt.

– kommentálta a helyzetet egy rendőrségi forrás.

A hírek szerint a jelenlegi Lumia mobilok helyett Apple iPhone-okat kapnak majd a rendőrök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!