Friss hírek a gamerpiacról

plastation, vr, sisak, virtuális, valóság
A Playstation VR egy picit végre olcsóbb lesz.
Vágólapra másolva!
Csökkenőben a VR szemüvegek ára, rosszak a kilátásai a Nintendo Wii U-s Miiverse-nek, a Fallout 4-ben elérhető lesz a Creation Club és a hazai Neocore Games csapatának várva várt ARPG-je, a Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr hamarosan közelebb kerül a Steamhez. Érdekességek a videojátékok világából.
Vágólapra másolva!

A Destiny 2 szeptember 6-án érkezik Xbox One-ra és PS4-re, így a konzoltulajdonosok már egy héten belül darálhatnak, ellenben a PC-sek csak október 24-én csatlakozhatnak be az akcióorgiába. Ha a megjelenés előtt szeretnéd kipróbálni a Bungie új lövöldéjét, akkor ne habozz, pont most zajlik a nyílt beta teszt!

A verekedős címek kedvelőinek felhívjuk a figyelmét, hogy a napokban megjelent PC-re és PlayStation 4-re az Absolver, amiben bunyóznunk kell, azt viszont orrvérzésig. Az online terepeken kedvünkre mérhetjük össze tudásunkat másokkal, ráadásul eközben teljesen testre is szabhatjuk karakterünk kinézetét és mozdulatait.

A magyar Neocore csapata bejelentette, hogy a régóta alfa státuszban lévő Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr hamarosan bekerül a Steam rendszerébe, így onnantól kezdve az early access játékot már nemcsak a készítők saját oldaláról vásárolhatjuk meg.

A Microsoft beismerte, hogy nagy hiba volt 2014-ben bejelenteni a Crackdown 3-at. Nem is csoda, hiszen a játék megjelenését számos alkalommal kényszerültek már elcsúsztatni. Ebből kifolyólag maximálisan kételkedünk a nemrég bejelentett 2018-as megjelenési dátumban, de azért reméljük a legjobbakat.

A Nintendo leállítja a Wii U-n elstartolt Miiverse szolgáltatást, igaz, egyelőre csak Japánban, de várhatóan hamarosan a többi régió is csatlakozik hozzájuk. Ennek hála nemcsak a masinán elérhető TV-s szolgáltatás és chat funkciók állnak le, hanem pár játék is megsínyli a változtatást, mint például a Super Smash Bros., a Mario Party 10, vagy épp a Mario Kart 8. Bár ez nagy érvágásnak tűnhet, sokakat nem lepett meg a hír, hiszen a Switch már semmilyen formában nem támogatta a rendszert.

A Bethesda egyszer már megpróbálta eladni a játékaihoz készített modokat valódi pénzért, de az a próba befuccsolt, miután a játékosok szétszedték a kiadót és a Valve-ot. Nos, ez nem szegte a kedvüket, hiszen az idei E3-on bejelentett Creation Club szinte teljesen megegyezik a fentebb említett rendszerrel, annyi különbséggel, hogy ezúttal a megvásárolható kiegészítéseket ők maguk válogatják ki. A PC-s Fallout 4 már megkapta a támogatást, a konzolos verziók pedig hamarosan csatlakoznak hozzá. A Creation Club egyébként nem áll meg ennyinél, hiszen a jövő hónapban már a The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition-ben is vásárolgathatunk modokat.

A Sony gyorsan lépett az Occulus Rift és a HTC Vive árcsökkenésére és kicsit lefaragott a saját VR-szemüvegének árcédulájából. Eszerint szeptember elsejétől a PlayStation VR szemüveget, a PS kamerát, a két Move kontrollert és a VR Worlds játékot rejtő csomagot 50 dollárral olcsóbban szerezhetjük majd be. Ez azt jelenti, hogy már 450 dollár ellenében VR élményben lehet részünk, azonban a PS VR különálló kiszerelése változatlanul 400 dollár marad, de hozzácsapják a PS kamerát is. Az árcsökkenés egyelőre csak az amerikai régiót érinti, de meg lennénk lepve, ha ez így maradna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!