Unalmas lehet az e-Sport az olimpián

dota2 játék valve steam
DOTA2
Vágólapra másolva!
Egyetlen erőszakot ábrázoló játékot sem kíván látni a NOB elnöke.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli hírt kaptak néhány héttel ezelőtt az e-Sportokért rajongók: a párizsi olimpiai pályázati bizottság társelnöke bejelentette, hogy a 2024-es olimpián talán már videojátékokban is megmérkőzhetnek majd egymással a profi e-sportolók. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke most a South China Morning Post napilapnak (via GamaSutra) adott interjújában lehűtötte egy kicsit a kedélyeket, állítása szerint ugyanis semmiféle erőszakot ábrázoló játék sem válhat olimpiai számmá.

DOTA2 Forrás: Valve

Bach nem hozott konkrét példákat a megfelelő és nem megfelelő játékokra, azonban erősen célzott rá, hogy csak a klasszikus sportszámokat szimuláló játékokat szeretne látni. Mindez azt jelenti, hogy ha nem változik a helyzet, akkor az e-Sportban legfontosabbnak számító, a legnagyobb tömegeket vonzó játékokat mind el lehet felejteni: nem lehet például DOTA2, League of Legends, Overwatch, vagy éppen Counter-Strike az olimpián.

Mindez teljesen értelmetlenné tenné az e-Sporttal való foglalkozást az eseményen, hiszen a FIFA-val vagy NBA-vel játszó gamerek amúgy is kedvelik a klasszikus sportszámokat: nem ők azok a fiatalok, akiket egyáltalán nem képesek megszólítani az olimpiák rendezői. Pedig az e-Sport versenyszámmá avanzsálásának az ötlete pont azért merült fel, hogy őket is sikerüljön elérni az olimpián keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!