Vízálló BlackBerry érkezik

Blackberry
Korábban is próbálkoztak a teljes kijelzővel, de a vásárlók többek közt a billentyűzet miatt is választják a BB mobilokat.
Vágólapra másolva!
Októberben érkezhet a következő BB telefon egy kis csavarral.
Vágólapra másolva!

Októberben érkezik a következő BlackBerry készülék, amely víz- és porálló, valamint a fizikai billentyűzetet elhagyva teljes előlapot kitöltő kijelzővel rendelkezik.
Nem sokkal azután, hogy két készülő BlackBerry okostelefonról hallottunk, be is jelenthetjük, hogy legalább egy érkezik hamarosan. Az Engadget szerint egy

teljes előlapot betöltő kijelzős, billentyűzet nélküli BB mobil érkezik valamikor októberben.

A jövevény várhatóan por- és vízálló lesz, egészen pontosan IP67 minősítéssel várható, először a márka történetében. Az információ Francois Mahieu-től, a TCL ügyvezető igazgatójától származik (A TCL egy szerződés alapján BlackBerry eszközöket gyárt, amelyhez a szoftveres oldalt az eredeti cég biztosítja).

Korábban is próbálkoztak a teljes kijelzővel, de a vásárlók többek közt a billentyűzet miatt is választják a BB mobilokat. Forrás: Origo

A vízálló kialakítást az indokolja, hogy a gyártó szeretné elérni, hogy a felhasználók bármilyen időjárási körülmények között nyugodtan használhassák telefonjaikat. Az IP67 minősítés tanúsítja, hogy a telefon a port teljes mértékben bírja, míg a vízzel is korlátozott ideig megbirkózik, így például esőben biztosan nem történhet semmi baja. Emellett a készülék egy jókora akkumulátort kaphat, amely „vegyes használattal" akár 26 órán keresztül is képes az áramellátás biztosítására. Ha ez igaz, akkor 2 napos üzemidőről beszélhetünk egy töltéssel, normál használat mellett.

Érdekes módon Francois Mahieu azt mondta, hogy a TCL néhány iPhone és Samsung Galaxy felhasználóra is számít, hogy az új BlackBerryre váltanak, köszönhetően a „tartósságának és hosszú élettartamnak". Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!