Így néz ki az Ubuntu 17.10

ubuntu 17.10 linux gnome
Ubuntu 17.10
Vágólapra másolva!
Nagyon ismerős lesz a felhasználóknak az új felület.
Vágólapra másolva!

Pár hónappal ezelőtt a szuper népszerű Ubuntu Linux mögött álló Canonical komoly megdöbbentést kiváltva bejelentette, hogy befejezi a saját Unity kezelőfelületének a fejlesztését. A Unity-t a jelenleg elérhető 17.04-es kiadásban használja utoljára, a jövő hónapban érkező 17.10-es változattól a disztribúció átáll (pontosabban visszaáll) a GNOME kezelőfelületre.

Ubuntu 17.10 Forrás: OMG!Ubuntu

A 17.10 fejlesztői kiadása már határozottan kezd összeállni, lassan véglegessé válik a felhasználói felülete. Mint az OMG!Ubuntu képernyőképein látható, az új Ubuntura frissítőket nem fogadja majd egy az eddigiektől masszívan eltérő kinézet. A Canonical szeretné az új felületet rendkívül hasonlóvá tenni a régihez, hogy ne okozzon problémát a kevésbé Linux-guru felhasználóknak, ám ettől függetlenül nem kívánja egy az egyben reprodukálni a régi megjelenést.

Ubuntu 17.10 Forrás: OMG!Ubuntu

Körülbelül ugyanazt a kinézetet és működést persze az eddigiektől eltérő szoftverekkel valósítja meg a vállalat, de a felhasználók számára ez technikai részletkérdés. A baloldali gyorsindító sáv például a Dash to Dock nevű GNOME-kiegészítő testre szabott változata, nem a régi Unity felületből lett átemelve.

A tervek szerint az Ubuntu 17.10 stabil változata 2017. október 19-én jelenik majd meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!