Apple okosórával csalhatott a sportklub

Cleveland Indians v New York Yankees GettyImageRank3 ATHLETE BASEBALL MLB Sports American League National League
NEW YORK, NY - AUGUST 07: New York City Police officer Joe Fills keeps on eye on the crowd during a pitching change late in a game between the New York Yankees and the Cleveland Indians at Yankee Stadium on August 7, 2016 in the Bronx borough of New York City. Jim McIsaac/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ellenfél edzőjének taktikai utasításait lophatta egy ideje Boston Red Sox.
Vágólapra másolva!

A hazánkban népszerű labdajátékokkal ellentétben az Egyesült Államok egyik nemzeti sportjának számító baseball körökre osztott felépítésű, folyamatos akció helyett kis leállások tagolják a játék menetét. Éppen ezért is komoly szerep jut benne a taktikának, például a labdát dobó játékosoknak „titkos" kézjelekkel kommunikálják az edzők, hogy milyen típusú dobással próbálják kicselezni a másik csapat elkapó játékosát.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jim Mcisaac

Ennek köszönhetően a sportban mindig is jelen volt az ipari kémkedés: a csapatok folyamatosan, és jobb esetben szabályszerű módon próbálják kitanulni az ellenfél edzőjének kézjeleit.

Most komoly botrány tört ki, ugyanis a New York Yankees vezetője azzal fordult (via Ars Technica) a profi ligához, hogy a Boston Red Sox egy ideje a szabályok által tiltott módon lopja a taktikai információkat. A videós bizonyítékkal illusztrált vád szerint a csapat egyik segédedzője folyamatosan figyeli az ellenfél edzőjének a kézjeleit, majd Apple Watch okosóra segítségével feltűnésmentesen továbbítja az információkat a saját játékosoknak.

A Red Sox váddal válaszolt a vádaskodásra, állítása szerint a New York Yankees saját tévéstábja is szabálysértően kémkedik a rivális csapatok után, az egyik kamerát exkluzívan a kézjelek figyelésére használja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!