Október elején kerülhet piacra az Intel Core i7-8700K

intel core i5 core i7 cofee lake processzor cpu doboz
A 8. generációs asztali processzorok dobozának oldalán jól kivehető, hogy bizony új alaplap kell majd a termékekhez
Vágólapra másolva!
Az AsRock rögtön hat Z370 chipsetes alaplappal jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Alaposan megtaposta idén az AMD Ryzen processzorcsalád az Intel hetedik generációs Core központi egységeit, az egyik német kereskedőnél évtizedes trendet megtörve már több AMD processzor fogy, mint Intel. Persze az Intelt sem kell félteni, a piacvezető pozíciójában az elmúlt években elkényelmesedett vállalat előrehozta a nyolcadik generációs processzorainak rajtját, és komoly megtorlásra készül.

Ilyen dobozokban érkeznek majd a nyolcadik generációs Intel Core i5 és Core i7 processzorok Forrás: Intel

A jó hír, hogy a következő hetekben piacra kerülő termékek mindegyike esetében több magot kapnak majd a vásárlók: a Core i3 modellek négymagossá, míg a Core i5 és Core i7 egységek hatmagossá válnak. A rossz hír, hogy új alaplap kell majd hozzájuk, függetlenül attól, hogy az új processzorok is az elmúlt két évben bevetett LGA1151 foglalatot használják.

Több forrásból származó, friss információk alapján az Intel egész pontosan 2017. október 5-én indítja meg az AMD elleni offenzíváját, méghozzá a Core i7-8700K CPU és az Z370 lapkakészletes alaplapok piacra dobásával. A rajt örömére az utóbbiakból csak az AsRock hatot dobhat majd piacra.

Nem tisztázott, hogy az olcsóbb központi egységek és alaplapok mikor válhatnak elérhetővé, de az Intelnek nincs vesztegetni való ideje, mesterségesen szinte biztosan nem lesznek visszatartva a termékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!