Randizós funkciót tesztel a Facebook

2017.09.09. 12:07

A felhasználók diszkréten jelezhetik, ha találkoznának egymással.

Különösen a fiatalok körében tipikus, hogy az egymásnak tetsző személyek találkoznak valahol, ismerősnek jelölik egymást a Facebookon, azonban nem igazán mernek egymásra írni a Messengeren, randira hívni a másikat. A Motherboard beszámolója szerint a Facebook most egy olyan a randialkalmazásokból ismert funkció szűk körű tesztelésébe kezdett, amely könnyebbé teheti az első lépés megtételét.

Forrás: Thinkstock

Nagyon egyszerű az ötlet: a Messenger megnyitásakor a közösségi hálózat feldobja azon ismerősök listáját, akikkel úgy gondolja, hogy találkozni szeretne a felhasználó. Nem világos, hogy az ismerősök milyen módon kerülnek be a listába, de például mások adatlapjainak megtekintési gyakorisága alapján könnyen kideríthető lehet, hogy kik iránt érdeklődnek különösen a felhasználók.

A feldobott személyek esetében a felhasználók jelezhetik, hogy szeretnének-e találkozni az adott személlyel. Amennyiben mindkét személy igenlő választ ad, akkor

a kölcsönös találkozási szándékot mindkettejüknek kijelzi a Facebook. 

Egyelőre nem világos, hogy a Facebook általánosan elérhetővé teszi-e az újítást, egyelőre csak a szűkkörű tesztelése zajlik.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!