Mobilokon is nézhetőek már a Youtube HDR-es videói

Social Media Icons Social Media Icons App Apps Smart phone FACEBOOK TWITTER Instagram WhatsApp Skype Messenger Pinterest Snapchat tumblr YouTube Flickr Facetime
A szövetségi kapitány megtiltotta, hogy a játékosok kommenteket olvassanak
Vágólapra másolva!
Egyelőre persze csak egy maréknyi eszközön vált elérhetővé a funkció.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt a Netflix újabb mobilokon kezdte meg a HDR-es tartalmak kiszolgálását, most pedig a Youtube is csatlakozott a klubhoz. A Google tulajdonában lévő videomegosztó androidos klienséhez a múlt héten elérhetővé vált frissítés számos mobilon kapcsolta be a HDR-es videók megtekintésének lehetőségét, bár egyelőre erősen béta állapotú a megoldás.

Forrás: APA-PictureDesk/HELMUT FOHRINGER

Felhasználói beszámolók alapján a megfelelő videók egyeseknél csak 1440p felbontásban érhetőek el HDR-rel együtt, míg másoknál az összes felbontás esetén működik az újítás. További probléma, hogy a megfelelő készülékeken nem is lehetséges HDR nélkül nézni a mozgóképeket, ráadásul az említett 1440p-s felbontás esetén erősen szaggathatnak a mozgóképek. A panaszok többségét valószínűleg képes lesz a közeljövőben kezelni a Youtube gárdája, ám a szaggatás már probléma lehet, azt talán csak erősebb grafikus processzorral lehet majd orvosolni.

A Youtube HDR által támogatott mobilok:

  • Google Pixel
  • LG V30
  • Samsung Galaxy Note 8
  • Samsung Galaxy S8
  • Sony Xperia XZ Premium

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!