Fiataloknak szánják az új Kodak instant fényképezőt

kodak printomatic instant fényképezőgép
KODAK Printomatic
Vágólapra másolva!
Ennek jegyében persze megfizethető a manapság ritkán látott eszköz.
Vágólapra másolva!

Kényelmi vagy praktikus okokból szinte mindenki digitálisan kezeli a fotóit, azonban a kinyomtatott képek fizikai jelenlétének hiányát még a legjobb kijelzők sem képesek pótolni. A legfontosabb emlékeket érdemes valamilyen úton-módon kinyomtatni, és betenni egy fényképtartóba.

KODAK Printomatic Forrás: KODAK

A Kodak (pontosabban a márkanevet a jelen esetben licencelő C+A Global) most egy fiataloknak szánt megoldással állt elő: a Printomatic fényképezőgéppel azonnal kinyomtathatóak a fotók. A termék önmagában semmi újat sem mutat fel az instant gépek piacán, viszont praktikus és megfizethető, így elképzelhető, hogy sikeressé válik.

A szeptember végén 70 dolláros (18 ezer forintos) ajánlott fogyasztó áron piacra kerülő Printomatic fényképezőbe 10 megapixeles szenzor került, a 2×3 hüvelykes nyomatokat KODAK ZINK fotópapírra nyomtatja. Valódi instant gépről van szó, így nem kell toner vagy festékpatron az eszközbe. A dobozában mellékelnek hozzá 10 fotópapírt, az utánpótlást 20 és 50 darabos pakkokban lehet majd megvásárolni, de a csomagok ára még nem tisztázott.

A KODAK Printomatic nem rendelkezik hátlapi kijelzővel, retro géphez méltó módon a keresőjét kell használni a képek ellövése előtt. A fotókat képes digitálisan menteni egy microSD-re, a kártyán lévő szabad hely mennyiségét egy indikátorral jelzi. Elemek helyett akkut használ, a mellékelt USB kábel segítségével tölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!