Nem lehet pénzt keresni a Facebook használatával

mark zuckerberg
Zuckerbergnek részletesen kell beszélnie majd a perelt Oculus felvásárlásáról
Vágólapra másolva!
Egy - nem meglepő módon - nem túl jó nyelvérzékkel megírt üzenetet kaptunk tegnap a Facebookon. Ennek tartalma olyan meredek botorság, hogy az is hihetetlen, hogy valaki egyáltalán továbbította, de mivel ez megtörtént, közzétesszük itt, pusztán a vicc kedvéért.
Vágólapra másolva!

Ez lenne teljes üzenet, változtatások nélkül:

Szia Mark vagyok, a Facebook igazgatója.

Hello mindenkinek, úgy tűnik, hogy minden figyelmeztetés valóságos. A Facebook használata pénzt fog fizetni. Ha ezt a karakterláncot 18-ból továbbítja a listájából, az ikon kék lesz, és ingyenes lesz az Ön számára. Ha nem hiszel nekem, holnap 18:00 -ig a Facebook zárva lesz, és meg fogod nyitni, hogy meg kell fizetnie. Ez az egész törvény. Ez az üzenet arra szolgál, hogy tájékoztassuk az összes felhasználót arról, hogy szervereink a közelmúltban túlságosan túlterheltek. Kérjük segítséget a probléma megoldásában. Arra van szükségünk, hogy aktív felhasználók továbbítsák ezt az üzenetet a kapcsolattartó listáján szereplő összes felhasználónak, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat. Ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyhez, fiókja inaktív marad, ami az összes kapcsolatod elvesztését eredményezi az üzenet továbbítása nélkül. Az Ön SmartPhone-jét a következő 24 óra alatt frissítik, új megjelenést és új színt kap a chathez. Kedves Facebook felhasználók, frissítjük a Facebook-t 23:00 órától a mai napig. Ha ezt nem küldi el az összes névjegyhez, a frissítés törlődik. Nem fog tudni beszélni a facebook hírekkel. Meg kell fizetnie egy kurzust, ha nem gyakori felhasználó. Ha legalább 10 névjegye van, küldje el ezt az SMS-t, és a logó pirosra változik, ami azt jelenti, hogy megerősítette a felhasználót ... Ingyen fogjuk befejezni. Holnap kezdődnek a hírek gyűjtése a Facebook-on 0,37 centre. Küldje el ezt az üzenetet több, mint a 9 kapcsolattartó, és ez ingyenes lesz az Ön számára. Nézd és a labda zöldre vált. Tedd meg, és látni fogod, hogy a Facebook most ingyenes. Töltsön 10 embert a szolgáltatás újraaktiválásához."

Akkor tehát most gyorsan tisztázzuk:

Mark Zuckerberg nem kommunikál személyes üzenetekben és nem osztogatja szét a vagyonát!

És természetesen a Facebook sosem fog fizetni senkinek azért, hogy használja a felületeit. Ennél sokkal valószínűbb, hogy a felhasználók fizessenek egyszercsak - például a reklámmentes szolgáltatásért, ahogy ez már több felületen megjelent a közelmúltban.

Világvége és ingyenpénz

Ezek a legfontosabb hívószavak, amelyekkel a különböző lájkvadász oldalak teleszemetelik a közösségi médiát és rendszerint ezeket a hülyeségeket osztogatják meg a felhasználók, illetve azok hiszékenyebb része.

Ilyenkor a legegyszerűbb, ha józan ésszel végiggondoljuk a dolgot, és már rá is jöhetünk, mennyire valószínű, hogy valaki teljesen ismeretlen embereknek ajándékozná a vagyona nagy részét.

Igen, körülbelül annyira, mint az, hogy a naprendszeren belül egy láthatatlan bolygó settenkedik a Föld felé, hogy aztán azt elpusztítsa.

Rossz hírünk van, Zuckerberg nem oszt ingyenpénzt. És igazából más sem. Forrás: AFP/Mandel Ngan

Ezekben a hírekben talán csak annyi jó dolog van, hogy legalább nem kérnek egy kis pénzt előre cserébe a vagyonokért, amit majd nyilván megkapunk. Ezek egyszerűen csak az időnket pazarolják, de mivel az idő közismerten pénz, ezért a fenti mondat nem is biztos, hogy igaz.

A lényeg tehát, hogy az ilyen pletykáknak ne dőljünk be és főleg:

Ne továbbítsuk az összes ismerősünknek őket, mert pénzünk biztos nem lesz belőle!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!