Tekerős csappal is szabályozható a net sebessége

netvalve indiegogo
NetValve
Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem lesz tömegtermék a furcsa találmány.
Vágólapra másolva!

Ha nem is minden idők leghaszontalanabb találmánya, de meglehetősen rétegterméknek nevezhető kütyü került fel az IndieGoGo közösségi finanszírozós portálra. A darabonként 75 dolláros (olyan 20 ezer forintos) áron kínált NetValve körülbelül úgy néz, ki mint az otthonunk fő vízórája alatti golyóscsap, és a műsor kedvéért össze van passzítva pár szerelvénnyel is.

NetValve Forrás: İlker Dağlı / Youtube

Ettől függetlenül érdemes távol tartani a víztől, a különleges golyóscsappal ugyanis az internetkapcsolat sebességét lehet szabályozni: sima tekeréssel teljesen elzárható és kinyitható a megabitek előtti út.

A NetValve remek kiegészítő lehet a steampunk stílusú otthonokba.

Éppen ezért is meglepő, hogy a készítője meglehetősen kevés kommentárt fűzött a termékhez, mintha az IndieGoGo-kampány elindítása ellenére maga sem számítana rá, hogy ebből egy darabot is el fog adni, ami őszintén szólva érthető.

A kevésbé technikai érdeklődésűek számára a leírásból még az sem derül ki, hogy miként működik, bár a fenti videóról azért kitalálható a szisztéma: csak be kell iktatni hálókábelekkel a router és a számítógép közé. Ez olyan szempontból előnyös, hogy nem kell szoftveres kompatibilitási problémáktól tartani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!