5 GB ingyenes tárhellyel kezd a Huawei Mobile Cloud

huawei mate 9
A felhasználóbarát működés jegyében tervezték a Huawei Mate 9-et
Vágólapra másolva!
A Huawei bejelentette az új Huawei Mobile Cloud-ot, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül menthessék és állíthassák vissza adataikat és beállításaikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák Huawei készülékeiket. Az új felhőszolgáltatás megkönnyíti az adatmegosztást és az adatok biztonságos tárolását és elérését a Cloud Drive-ban, az adatokat pedig kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.
Vágólapra másolva!

A Huawei Mobile Cloud az EMUI új verziójával, a Huawei új zászlóshajó termékével debütál majd, de hamarosan a már a piacon lévő modellekhez is elérhető lesz a frissítésekkel. A kamerával készített fotókat és videókat, screenshot-okat és kijelző felvételeket automatikusan fel lehet majd menteni a Cloud-ra. Ezt a felhasználók könnyen elérhetik majd a cloud.huawei.com weboldalról, vagy készülékük Gallery App-jának segítségével.

Elérhető lesz a Huawei készülékek közötti automatikus adatszinkronizáció is, így a Huawei ID használatával gyorsan és egyszerűen lehet majd elérni a névjegyeket, a naptárt, a wifit vagy a jegyzeteket. Az adatokat a Cloud Web Portal-on keresztül is lehet majd kezelni.

A Huawei Mobile Cloud kezdetben 5 GB ingyenes felhő tárhelyet kínál,

amely idén Finnországban és Lengyelországban lesz elérhető, 2018-tól pedig lehetőség lesz több tárhely vásárlására, vagy a meglévő fejlesztésére.

A szolgáltatások tervezése során a Huawei nagy hangsúlyt fektetett az adatok védelmére,

a Huawei Mobile Cloud biztonsági szolgáltatásainak minőségét pedig a Cloud Security Alliance Star/ CSA Star (ISO/IEC 27001) biztosítja. Az adatokat az EU Adatvédelmi jogszabályainak megfelelően

kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.

A tavaly bemutatott Huawei Mate 9 (balra a luxuskiadás, a Porsche Design) - október közepén érkezik az utód, vagy utódok Forrás: AFP/Christof Stache

- mondta Yanmin Wang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának regionális igazgatója.

A Huawei Mobile Cloud teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető, más országokban pedig később.

Magyarországon egyelőre a névjegyekhez, a wifi infóhoz és a naptárhoz használhatjuk a felhőszolgáltatást.

A szolgáltatások indításának menetrendje még változhat.