Gyorsabban osztja meg a videókat a Google Fotók

Woman taking photo of hot meat dishes on wooden background Smart Phone Unhealthy Eating Healthy Eating Photography No People Dieting Prepared Potato Meal Gourmet Pepper - Seasoning Grilled Chicken Meat Ketchup Roasted Savory Sauce Barbecue Diner Pastry Do
Woman taking a photo of a hot meat dishes on the wooden background with smartphone. Grilled chicken wings with red spicy sauce
Vágólapra másolva!
Első körben csak egy alacsonyabb felbontású változatot tölt fel az app.
Vágólapra másolva!

Idén márciusban érdekes újítás került a Google Fotók mobilos alkalmazásba, amelynek köszönhetően az képessé vált a korábbinál sokkal gyorsabban megosztani a képeket az interneten. Ezt úgy érték el a Google munkatársai, hogy mobilneten keresztül csak egy alacsony felbontású képet töltetnek fel az alkalmazással, majd azt később lecseréltetik a magas felbontású változatra. Ez nem eredményez extra adatforgalmat, sőt: a kép magas felbontású verzióját csak WiFi-hálózaton keresztül tölti fel utólag az app, így valójában csökken az adatforgalom.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/petrenkod/Dasha Petrenko

A funkciónak köszönhetően sokkal gyorsabbá vált a képek megosztása, hiszen a kisebb felbontású képek kisebb méretűek is, így rövidebb idő alatt feltölthetőek a felhőbe.

A napokban újabb frissítés vált elérhetővé a Google Fotók androidos alkalmazásához, ami pontosan ugyanezzel a megoldással gyorsítja a videók megosztását. A videók esetében masszívan nagyobb mobilnetes adatforgalmi megtakarítás érhető el, főleg hogy manapság már a középkategóriás mobilokkal is Full HD mozgóképek rögzíthetőek.

Egyelőre nem világos, hogy az újdonság mikor válik elérhetővé az alkalmazás Apple iOS-es változatában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!