Idén már nem érdemes olcsó inteles PC-t összerakni

Drinking Coffee at Work Computer Napping New Business Businesswoman Women Females Latte Incentive E-commerce Youth Culture Sleeping Working Intelligence Asian Ethnicity Ethnicity One Person Success Accuracy Planning Dedication Exhaustion Emotional Stress
A female entrepreneur and businesswoman is working on her start up company in her office. She has fallen asleep at the office with her head on her desk. Empty coffee cups are on the table.
Vágólapra másolva!
Tényleg csak jövőre érkeznek az új processzorokhoz a megfizethető alaplapok.
Vágólapra másolva!

A héten megkezdődik az Intel nyolcadik generációs Core processzorcsaládjának, továbbá az Intel Z370 lapkakészletes alaplapok forgalmazása. Ez remek hír a bivalyerős számítógépet építeni kívánók számára, azonban az átlagos halandókat le kell lomboznunk: idén már letehetnek arról, hogy négymagos Core i3-mal szerelt gamer PC kerül a karácsonyfa alá.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/FatCamera/Oliver Fernandez

A Gamer's Nexus forrásai megerősítették az eddig is sejthetőt: a H310, B360 és H370 lapkakészlettel szerelt megfizethető alaplapok csak a jövő év elején (a jelek szerint legkésőbb márciusig) kerülnek majd piacra, azaz a Coffee Lake kódnevű új processzorok idén csak méregdrága Z370-es alaplapokban lesznek használhatóak.

Szerencsére van alternatíva, méghozzá az AMD Ryzen 3 CPU-k és az AMD A320 / B350 chipsetes alaplapok képében.

Az otthoni felhasználók számára érdekes újítások közül kiemelendő még, hogy a következő generációs Celeron és Pentium processzorok is csak a jövő év elején válhatnak elérhető, vélhetően az olcsóbb alaplapokkal párhuzamosan. A kiszivárogtatott ütemterv szerint 2018 első negyedévében számos 2/4/6 magos Coffee Lake asztali számítógépes processzororral bővül az Intel repertoárja, a termékek 35W-65W közti TDP-vel rendelkeznek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!