Hardveres frissítést kapott a PlayStation VR

plastation, vr, sisak, virtuális, valóság
A Playstation VR egy picit végre olcsóbb lesz.
Vágólapra másolva!
Elsőként Japánban kerül piacra az ergonomikusabb headset.
Vágólapra másolva!

A Sony PlayStation 4-hez készült virtuális valóság headsetre sokáig ferde szemmel néztek a fogyasztók, hiszen nem volt teljesen világos, hogy a konzol limitált számítási teljesítménye mennyire lesz elégséges a meghajtásához. A PlayStation VR végül kritikailag és üzletileg is sikeressé vált, az összes hibája ellenére pozitív csalódásnak nevezhető.

Playstation VR Forrás: Origo

A gyártó most bejelentette, hogy elkészült a headset frissített változata. Nem második generációs eszközről van szó, csupán egy kisebb hibákat javító hardverfrissítésről; csak a termék dobozát jobban szemügyre véve deríthetik majd ki a vásárlók, hogy az eredeti CUH-ZVR1, vagy az új CUH-ZVR2 modellt vették-e le a polcról.

Az új modell 2017. október 14-től elsőként Japánban válik elérhetővé, a további piacokon csak később vezeti be a Sony.

No de mik az újdonságai? A sztereó fülhallgatók kábeleit elrejtették a headset belsejében, vékonyabb lett a headsetet és a feldolgozóegységet összekötő kábel, továbbá a feldolgozóegység képes közvetlenül átküldeni a PlayStationből jövő HDR-es képet a tévére, már ha nincs használatban a headset.

A legutolsó fejlesztés némi magyarázatra szorul: az első PSVR modell esetében ha a gamerek szerették volna a megfelelő tévéjükön HDR-ben élvezni a játékok prezentációját, akkor átmenetileg ki kellett kötniük a konzol és a tévé közül a PSVR feldolgozóegységet. A frissített modellel már nincs ez a macera.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!