Szinte kész a Windows 10 őszi frissítése

windows 10 microsoft surface tablet mobil lumia laptop
South Korean promotional models present Windows 10, the latest operating system from US software giant Microsoft, during a launch event in Seoul on July 29, 2015. Microsoft is aiming to build lasting relationships with the operating system Windows 10 seen as critical to reviving the fortunes of the once-dominant tech giant. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Várhatóan már nem kapnak újabb előzetes buildet a tesztelők.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szeptember eleji bejelentése alapján két hétre vagyunk a Windows 10 Fall Creators Update megjelenésétől: az operációs rendszer stabil változatának telepítőkészlete 2017. október 17-től kezdve lesz letölthető, és ezen a napon kezdődik majd a Windows Update-en keresztüli lassú terjesztése is.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 10 őszi frissítése a build 16299-es változat lesz. A kérdéses verzió egy hete ment ki a fast ringben lévő nyilvános tesztelőknek, mostanra pedig a slow ringesek is megkapták. Ebből már gyanús volt, hogy ez lehet a végleges build, most pedig a Microsoft kiadott hozzá egy kisebb frissítést, amely build 16299.15-re emelte a verziószámát.

Szinte borítékolható, hogy a build 16299 a Fall Creators Update kiadásra jelölt változata.

Az eddigi frissítésekhez hasonlóan a Windows 10 Fall Creators Update is ingyen telepíthető lesz a jelenleg Windows 10-et futtató számítógépekre. A kivételt csak azok a régebbi Intel Atom processzoros táblagépek jelentik, amelyre már a tavasszal elkészült Windows 10 Creators Update sem vált elérhetővé. A régi verzión való megakadásuk oka, hogy az Intel nem hajlandó a Windows 10 újabb változataival kompatibilis grafikus illesztőprogramot kiadni a bennük használt videochipekhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!