Cím helyett a rendelőhöz viheti a csomagot a drón

2017.10.05. 10:07

Akár a parkban ücsörögve is rendelhető lehet egy zacskó mogyi.

A drónos árukiszállítás egyik legnagyobb problémája, hogy a fogyasztók sok esetben olyan címekre rendelhetik a csomagot, ahol nem lehetséges csak úgy ledobni azt, klasszikus példa erre a társasházi cím. Hiába gyors a szállítás, mikor a drón nem képes kaputelefont nyomogatni, aztán pedig a megfelelő ajtóhoz lebegni a lépcsőházban

Az azonosítást követően a rendelő kezébe ereszti a csomagot a drónForrás: Cambridge Consultants

A Cambridge Consultants most megoldotta a problémát: a csapat által kifejlesztett drónos áruszállító rendszer nem címekre, hanem földrajzi koordinátákra szállítja a megrendelt csomagot.

A rendelők az okostelefonjuk GPS-ével mondhatják meg a drónnak, hogy hova szállítsa a csomagot. Amikor a drón megérkezik a jelzett koordinátákra, akkor a rendelőnek felé kell fordítania az okostelefon hátlapi kameráját, mire a DelivAir mobilalkalmazás a LED-es vaku villantgatásával jelzi az eszköznek, hogy konkrétan kinek a kezei közé kell leereszteni a megrendelést.

A megoldás életszerű, hiszen a kiszolgált területeken belül tényleg bárhova kérhető a kiszállítás: a lakóház elé, a parkba, a parkolóba, a munkahely vagy az iskola bejáratához.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!