Íves kijelzőt és dupla kamerát kaphat a Nokia 9

nokia 9 onleaks render
Elvileg így néz ki a felső kategóriás Nokia 9
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott CAD-fájl alapján renderelték le az eszközt.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel az Apple iPhone X bejelentése előtt gyári forrásból kiszivárgott a készülék házának a CAD-terve, amely alapján sikerült elkészíteni a modelljét. Most hasonló sorsra jutott a nem túlságosan távoli jövőben bemutatkozó Nokia 9 is, bár erről csak renderek készültek.

Elvileg így néz ki a felső kategóriás Nokia 9 Forrás: OnLeaks / CompareRaja

A képek és a videó alapján az okostelefon nem fogja felforgatni a mobilpiacot: a telefont tervező HMD Global trendek alkotása helyett egyelőre csak felzárkózni próbál azokhoz, például a Samsung Galaxy S8 és a társai ellen jelenleg semmit sem képes csatába küldeni.

A felzárkózás jegyében a felső kategóriás Nokia 9-be ívelt szélű kijelző kerülhet, az 5,5 hüvelykes AMOLED panel 18:9 képarányúnak ígérkezik. A render alapján a dupla hátlapi kamera sem maradt le a készülékről, bár a nemrég bejelentett Google Pixel 2 telefonok egy szenzorral is fantasztikus képeket készítenek, így nem lepődnénk meg, ha idővel kimenne a divatból a kétkamerás rendszer.

A pletykák szerint a HMD olyan 750 euró körüli áron szeretné értékesíteni a mobilt, ám arról már senki sem tud semmit, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!