PC-s játékokat streamel Mac gépekre az NVIDIA

nvidia geforce now pc játék streaming
Mac gépeken is tesztelhetővé vált a GeForce Now játékstreamelő szolgáltatás
Vágólapra másolva!
Idővel windowsos számítógépeken is elérhetővé válik a GeForce Now.
Vágólapra másolva!

Az NVIDIA Shield táblagépek és mikrokonzolok legnagyobb érdekessége, hogy a tulajdonosaik havi előfizetési díjért cserébe számítógépes játékokkal szórakozhatnak rajtuk. A játékok persze nem a helyi hardveren, hanem távoli szerverfarmokon futnak, streamingeléses technológiáról van szó.

Mac gépeken is tesztelhetővé vált a GeForce Now játékstreamelő szolgáltatás Forrás: NVIDIA

Az NVIDIA pénteken nagy csendben elérhetővé tette (via 9to5Mac) az Apple számítógépeire a GeForce Now ingyenes bétáját, egyelőre sajnos csak Észak-Amerikában tesztelhető. Legalább macOS 10.10 rendszert, és 25 Mbps letöltési sebességű internetkapcsolatot igényel.

Fontos tudni, hogy a szolgáltatás Shield eszközökön futó és számítógépes verziója között van egy jelentős különbség.

Az előbbi Netflix-szerű módon működik, a havi 7,99 dolláros előfizetési díjért cserébe az összes a kínálatában megtalálható játék szabadon játszható. Ezzel szemben a számítógépes GeForce Now-ban csak olyan játékok játszhatóak, amelyeket egyrészt támogat a szolgáltatás, másrészt pedig már megtalálhatóak a felhasználó Steam- és Blizzard-fiókjaiban.

Egyelőre nem világos, hogy a GeForce Now mikor válhat elérhetővé a windowsos számítógépekre, és úgy általában mikor és mennyiért érkezik majd meg Európába a szolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!