Az iWiW sorsára juthat a Facebook?

lány telefon
Teenager using an Iphone Lecce. Italy.
Vágólapra másolva!
Az amerikai tinik körében a telefon kifejezés az iPhone szinonimája.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években többször arra jutottak a közvélemény-kutatások, hogy a jókora részt a tinik által sikerre vitt Facebook egyre kevésbé menő a kérdéses demográfia körében. A Piper Jaffray (via Recode) 6100 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatása megerősíti az eddigi adatokat, a jelek szerint hosszabb távon bőven van miért aggódnia Mark Zuckerbergnek.

Forrás: Photononstop/Philippe Lissac/Godong

A felmérés alapján az egyesült államokbeli tinik preferált közösségi hálózata a Snapchat, a válaszadók 47 százaléka voksolt rá. A második legnépszerűbb hálózat 24 százalékkal az Instagram, a harmadik helyre 9 százalékkal a Facebook jött be, míg a sereghajtó 7 százalékkal a Twitter lett.

A Facebook és a Twitter majdnem irrelevánssá váltak a tinik körében.

További érdekesség, hogy a megkérdezettek szerint a telefon kifejezés gyakorlatilag az Apple iPhone szinonimája: a válaszadók 82 százaléka szeretné, ha iPhone lenne a következő mobilja.

Adatok: Piper Jaffray / Grafika: Recode Forrás: Piper Jaffray / Recode

A megkérdezett tinik az USA 44 államából származtak, az átlagéletkoruk 16 évre jött ki, a háztartásaik éves bevétele pedig átlagosan 66 ezer dollár (17,2 millió forint) volt. Összehasonlítási alapul az USA-ban 55 ezer dollár (14,3 millió forint) a háztartások medián jövedelme.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!