Színjeles tanulóra hackelte magát az egyetemista

Young woman absorbed in the reading of a book Beautiful Serene People Candid Student University Student Morning Leisure Activity Portrait One Woman Only Only Women One Young Woman Only Women Females Comfortable Weekend Activities Domestic Life Cute 25-29
Reading a book on the sofa, home interior; warm colors.
Vágólapra másolva!
Csak a rendkívüli butasága és kapzsisága buktatta a mindenből bukásra álló tanulót.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel minden rossz érdemjegyeket kapó tanulóban felmerült már, hogy milyen szuper lenne egyszerűen csak átírni a naplóban lévő jegyeit. Általános iskolában és középiskolában ilyet nem lehetséges megúszni, azonnal feltűnne a tanároknak a manipuláció, azonban a masszív méretű és sokkal személytelenebb egyetemeken már nem feltétlenül lehetetlen javítgatni a jegyeken, már ha sikerül hozzáférni a digitális naplóhoz.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Copyright - Leonardo Patrizi/Photographer: Leonardo Patrizi

A Kansas Egyetem diákja meg is tette: vásárolt néhány dollárért egy billentyűleütéseket naplózó kütyüt, majd bedugta az egyik előadó tanárok által használt számítógépébe.

A segítségével megszerezte az egyik oktató felhasználói nevét és jelszavát,

majd egyesről ötös tanulóra hackelte magát az elektronikus naplórendszerben.

Az incidens még tavaly tavasszal történt, azonban csak két hete jutott a tanári kar tudomására. Az oktatók szerint soha nem derült volna ki a csalás, amennyiben a delikvens nem lett volna olyan buta és kapzsi, hogy mindenből bukóról rögtön színjelesre változtatja az érdemjegyeit.

A diákot természetesen kicsapta az egyetem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!