Már telepíteni sem muszáj egyes androidos appokat

google android instant apps
Telepítés nélkül futtathatóak az Android Instant Appok
Vágólapra másolva!
Bő egy évvel ezelőtt jelentette be az Instant Appokat a Google.
Vágólapra másolva!

Komoly meglepetéssel készült a tavaly májusi I/O fejlesztői konferenciájára a Google, bejelentette az Instant Appokat. A technológia lehetővé teszi az androidos alkalmazások telepítés nélküli kipróbálását, például egy hirdetett alkalmazás reklámjára koppintva azonnal kipróbálható lehet az adott program.

Telepítés nélkül futtathatóak az Android Instant Appok Forrás: Google

Eredetileg arról volt szó, hogy a tavalyi év végén megkezdődhet az Instant appok széles körű elérhetővé tétele, azonban csak most sikerül elrajtoltatni a rendszert. A telepítést nem igénylő alkalmazások nem valamiféle streameléses módszerrel jelennek meg, hanem az elindításukkor letöltődik egy kis részük, és azt futtatják a mobileszközök.

Részben valószínűleg ez okolható a technológia elérhetővé válásának a csúszásáért, hiszen a fejlesztőknek modulárisra kell írniuk az alkalmazásaikat, hogy egy-egy kisebb szeletük önmagában letölthető legyen a mobilokra és táblagépekre. Egyelőre csupán hat alkalmazás támogatja a telepítés nélküli futtatást: a SkyScanner, a NYTimes – Crossword, Buzzfeed, a Onefootball Live Soccer Scores, a Red Bull TV, és a ShareTheMeal.

Az Instant Apps funkció használata minimum Android 5.0 operációs rendszert igényel, továbbá a felhasználóknak kézzel aktiválniuk kell a funkciót a Google-beállítások alkalmazás Instant Apps részében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!