Csoda: újból kapható az első Mafia

mafia játék illusion softworks
Mafia
Vágólapra másolva!
Öt éve került le a digitális boltok kínálatából a klasszikus játék.
Vágólapra másolva!

Az idősebb PC-s játékosok jelentős része komoly nosztalgiával gondol vissza a 2002-ben piacra dobott első Mafiára. A nyílt világú játék meglehetősen hasonlított a pár hónappal korábban debütált GTA 3-hoz, hiszen a főhőssel egy jókora méretű városban lehetett garázdálkodni, harmadik személyű nézetben.

Mafia Forrás: Illusion Softworks

Tematikailag viszont jelentősen eltér a kettő, hiszen a Mafia az 1930-as évek Amerikájában játszódik, a fiktív Lost Heavenben. A leginkább San Francisco és Chicago alapján mintázott település egy klasszikus és jól megírt maffiatörténetnek ad otthont, komoly meglepetéssel a végén. Ettől függetlenül a játékra gondolva sokaknak a notóriusan nehéz autóversenyzős küldetés jut elsőre az eszükbe, ezt a kiadás után masszívan könnyebbre patchelték a fejlesztők.

A játék öt évvel ezelőtt sajnos eltűnt a digitális játékboltokból, és senki sem számított rá, hogy valaha visszatér majd. Most megtörtént a lehetetlen: a GOG jóvoltából újból elérhető a Mafia (via RPS), teljes áron 9,99 eurót kérnek érte.

Viszont a mostani „új" verzióból hiányzik az összes jogdíjköteles zene,

ami nagyon kellemetlen, ezek szerint zenelicencelési okokból kellett pár éve befejezni a forgalmazását. Sajnos nem öregedett túl jól a játék, viszont legalább megtalálható benne a fent említett küldetésjavítás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!