Beéghet a Google Pixel 2 XL kijelzője

google pixel 2 xl android okostelefon
Google Pixel 2 XL
Vágólapra másolva!
Már két hétnyi használat után is szellemképessé válhat a megjelenítő.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Google idei saját márkás mobiljai közel sem kaptak gigantikus hírverést, azonban a termékeket már tesztelt újságírók hajlandóak kiegyezni abban, hogy a legjobb androidos telefonok között vannak. A nagyobbik méretű Pixel 2 XL kijelzőjét ettől függetlenül elég sok kritikai érte, egyes tesztelők és vásárlók szerint ugyanis nem elég élénkek a színei. A visszajelzések hatására a Google mérlegelni kezdte a probléma szoftverfrissítésen keresztüli megoldását.

Google Pixel 2 XL Forrás: Google

Most kiderült, hogy a fakóság a kisebbik gond az LG által gyártott, POLED típusú megjelenítővel. A készüléket használók a kijelző beégésére kezdtek panaszkodni: a megjelenítőn gyakran látható elemek, például az Android alsó virtuális vezérlőgombjai szellemképként ottmaradnak a kijelzőn, akár már két hétnyi használat után.

Az Ars Technica írója által használt Google Pixel 2 XL kijelzője is beégett Forrás: Ars Technica

A jelenség felettébb zavaró, szerencsére a fogyasztói piacon kapható eszközök esetében rendkívül ritkává vált. Utoljára a katódsugárcsöves monitorok idején lehetett aránylag gyakran találkozni a beégéssel, ennek az elkerülésére találták ki a képernyővédő programokat.

A Google megerősítette, hogy már vizsgálja a problémát. Egyelőre nem világos, hogy a legyártott készülékek mekkora hányadába került rossz minőségű megjelenítő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!