Óriásit kellett vágni az iPhone-gyilkos mobil árán

essential ph-1 andy rubin android okostelefon
Kiegészítő perifériák csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára
Vágólapra másolva!
Mostantól 499 dollárért vihető az Android atyjának felső kategóriás telefonja.
Vágólapra másolva!

Idén május végén az Android operációs rendszer atyjának tartott Andy Rubin bemutatta az Essential nevű új mobilgyártójának első termékét. Az Essential PH-1 okostelefon leglátványosabb érdekessége, hogy nem csak széltől-szélig érő kijelzőt kapott, de a kijelző felső részéből kivágtak egy részt, ott található többek közt az előlapi kamera. A szokatlan dizájn bemutatásával a cég alaposan megelőzte az Apple-t, a hasonló megoldást használó iPhone X csak november elején kerül majd piacra.

Kiegészítő perifériák csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára Forrás: Essential

Üzleti szempontból az elsőség sajnos nem konvertálódott haszonná: az Essential PH-1 több késés után nagyjából két hónapja került piacra, de sajnos keveseket érdekelt. Eladási számokat ugyan nem tudunk mondani, de jól jelzi Rubin cégének kétségbeesését, hogy 699 dollárról váratlanul 499 dollárra csökkentette a készülék kártyafüggetlen változatának ajánlott fogyasztói árát.

Hírünk írásakor 200 dollár durván 53 ezer forintnak felelt meg, ez azért nem kis árkorrekció.

Az Essential tájékoztatása szerint az elmúlt két hónapban 699 dollárt kifizetett vásárlók vagy visszaigényelhetik a különbözetet, vagy kérhetik a telefonhoz külön megvásárolható, 360 fokos kamera „ingyenes" kipostázását. A kiegészítőt a telefon hátlapjára kell felpattintani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!