Mindent visz az LG tapétatévéje

2017.11.05. 18:26

Pazar képminőség

Az LG óriási fantáziát lát az LCD leváltására szánt OLED technológiában.

Jelenleg csak a dél-koreai holding képes ilyen panel gyártására, így mindenki tőlük vásárol, és természetesen a saját kínálatukban is kiemelt szerepet szánnak ennek az eljárásnak.

Ennek egyik hatalmas előnye, hogy képes a tökéletes, nulla fényerejű fekete szín megteremtésére azáltal, hogy képpontonként lehetővé teszi a világítás totális kikapcsolását. Ez pedig egyrészt azt jelenti, hogy megoldott a végtelen kontrasztarány megjelenítése, másrészt a többi tónus is sokkal élettel telibbnek, „tömörebbnek”, erőteljesebbnek tűnik. A kontúrok pengeélesek, még a gyors mozgások visszaadásával sincs gond, folyamatos a kép, pedig a régebbi OLED tévéknél ezzel bizony akadt probléma.

A képminőség az OLED technológiának köszönhetően kompromisszumoktól mentes.Forrás: Origo

A betekintési szög tekintetében szintén felülmúlja az LCD készülékeket, hiszen itt az árnyalatok akkor sem kezdenek fakulni-torzulni, ha valaki oldalról nézi a képernyőt. Tehát ha egy baráti társaság körülüli a W7-et, akkor sem lesz olyan, akinek be kéne érni ronda, oda nem illő tónusokkal. Az OLED televíziók kapcsán még mindig sokszor előkerül a beégés kérdése. Ez az effektus elméletileg akkor bukkanhatna fel, ha sokáig ugyanaz a képi tartalom van a tévén, például az egyik csatorna logója, amelynek halvány nyoma emiatt egy idő után hosszú ideig vagy akár örökre ott marad. Azonban itt már ennek az esélyét sem adják meg, hiszen a készüléket ellátták olyan automatikus védőrendszerrel, amely időről időre teljesen lepucolja a képet, kitakarítja a képpontokat.

A tv természetesen 4K felbontású, azaz 3840 x 2160 pixel megjelenítésére képes, ami jelenleg a tévék között a maximumot jelenti. Képes az úgynevezett nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítésére is. Ez nagyjából azt takarja, hogy a világos képi részleteknél megemeli a fényerőt, a sötéteknél pedig lecsökkenti. Ez a rajz-, sci-fi-, fantasy- vagy akciófilmeknél jól jön, ugyanis sokkal látványosabbá teszi az alkotásokat, sőt már vannak olyan játékok is, amelyekbe szintén bekerült ez a mód.

Tényleg olyan jó?

Azt már előre lehetett sejteni, hogy a W7 egy nagyon jó kis, előremutató tévé lesz, és a gyakorlati próba abszolút igazolta az elvárásokat.

A szinte papírvékony, mágnesekkel a falhoz tapadó készülékházra épülő dizájn tényleg páratlan, mindentől eltér, amit korábban láttunk.

A webOS 3.5 okostévérendszer ezúttal is igazolta, hogy jelenleg az élvonalat képviseli, a külső hangprojektor pedig jó ötlet volt, hiszen ennek köszönhetően hangzásban a legtöbb vetélytársát lefőzi. A kép minősége is méltó a külcsínhez, hiszen amit látunk, az tényleg nagyon rendben van, és a különféle extra szolgáltatásoknak is van értelme, azok is hozzáadott értéket jelentenek.
Látva az LG W7 Wallpaper tévét működés közben, már teljesen érthető, hogy miért kapott év elején akkora elismerést, ez ugyanis tényleg jelenleg

az egész szórakoztatóelektronikai iparág egyik legelőremutatóbb, leginnovatívabb és legfigyelemfelkeltőbb készüléke, amely alapvetően változtathat meg mindent, amit korábban a tévékről, a tévézésről gondoltunk.

De ennek sajnos ára is van: A 65 inches, azaz 165 centiméteres képátlóval bíró modell ára jelenleg kétmillió forint körül van, a 77 hüvelykes, tehát majd kétméteres pedig hatmillióba kerül.

Előző
  • 1
  • 2
Következő