Horror összegbe kerülhet az Apple iPhone X javítása

apple iphone x
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Éppen ezért is javasolja az Apple a 199 dollárba kerülő biztosítást mellé.
Vágólapra másolva!

Pénteken elindult az Apple iPhone X csúcsmobil előrendelése, méghozzá igen nagy sikerrel: a vállalat tájékoztatása szerint elképesztő kereslet mutatkozott a készülék iránt, a jelenleg előrendelést leadók várhatóan csak 5-6 hét múlva kaphatják meg az okostelefonjukat.

Apple iPhone X Forrás: Apple

Az Apple iPhone X rendkívül drága (kártyafüggetlenül a 64 gigás változata 379 990 forintba kerül, míg a 256 gigás verziója 436 990 forintot kóstál), éppen ezért is valószínűleg senkit sem ér meglepetésként, hogy az önhibából fakadó, vagy garancián kívüli meghibásodás esetén iszonyatos pénzbe kerül majd a javíttatása.

Most konkrétan kiderült, hogy mennyibe: az Egyesült Államokban egy kijelzőcsere 279 dollárba kerül, míg minden más alkatrész cseréje 549 dollár.

Átszámítva nettó 75 ezer és 147 ezer forintokról van szó.

Az Apple persze kínál megoldást az aggódó vásárlóknak: a 199 dolláros (olyan 53 ezer forintos) AppleCare+ biztosítási csomagot választva a vásárlók 2 év általános jótállást kapnak, továbbá két önhibából fakadó sérülést munkadíjért cserébe megjavítanak nekik a szervizben. A csomaggal rendelkezőknek a kijelzőcsere 29 dollárjukba (durván 8000 forintjukba) kerül majd, minden más javítást pedig 99 dollárért (~26 ezer forintért) tudnak elvégeztetni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!