Csak manuálisan hajtható túl a GeForce GTX 1070 Ti

msi geforce gtx 1070 ti gaming 8g videokártya grafikus kártya
MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G
Vágólapra másolva!
Nem lesznek gyárilag emelt órajelekkel piacra kerülő modellek.
Vágólapra másolva!

A napokban végre bemutatkozott a régóta pletykált NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti grafikus kártya, a terméket az AMD Radeon Vega 56 által jelentett fenyegetés semlegesítésére tervezte a chipgyártó. Ugyan független mérések csak a következő napokban válnak elérhetővé, azonban biztosra vehető, hogy az új termék teljesítményre elég közel áll a GTX 1080-hoz.

MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G Forrás: MSI

Ez persze problémát jelent az NVIDIA számára, hiszen a vállalat nem szeretné, ha az olcsóbb GTX 1070 Ti túlságosan csökkentené a drágább GTX 1080 eladásait. A problémát elég furcsán oldotta meg: megtiltotta a gyártópartnerek számára, hogy gyárilag túlhajtott modelleket dobjanak piacra belőle. Ennek megfelelően az összes GTX 1070 Ti referencia órajeleket használ majd: a grafikus processzoruk órajele 1607 és 1683 MHz lesz (utóbbi a Boost-frekvencia), a grafikus memóriájuk pedig 8008 MHz-en ketyeg majd.

Ettől függetlenül a GeForce GTX 1070 Ti túlhajtása abszolút megoldható, csak épp a vásárlóknak manuálisan kell majd aktiválniuk a magasabb frekvenciákat. A művelethez vagy a kártyához járó tuningprogramot, vagy valamiféle egyéb célszoftvert, például az MSI Afterburnert kell majd használniuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!