A lánya videója miatt rúgott ki egy mérnököt az Apple

apple iphone x brooke amelia peterson
Vágólapra másolva!
Hands-on videók készített az apja iPhone X mobiljáról.
Vágólapra másolva!

A fogyasztóelektronikai termékek piacra dobása előtt csak és kizárólag olyan videók kerülhetnek nyilvánosságra az eszközökről, amelyeket vagy a gyártó reklámrészlege készített, vagy az adott meghatalmazást az elkészítésére és publikálására. Éppen ezért is komoly meglepetést keltett a múlt héten, hogy Brooke Amelia Peterson Youtube-csatornáján feltűnt egy Apple iPhone X hands-on videó.

Forrás: Brooke Amelia Peterson / Youtube

A több milliós nézettséget hozott videó az Apple Campus kávézójában készült, Brooke az Apple mérnökeként dolgozó apjának a mobilját filmezte le, méghozzá a férfi jóváhagyásával. Ezzel alapjáraton két probléma is volt: a cég főhadiszállásán tilos videózni, piacra dobás előtt álló termékeket meg aztán főleg.

Hab a tortán, hogy a videón több bejelentetlen Apple-termék kódneve, továbbá kizárólag a vállalat munkavállalói számára elérhető QR-kódok is feltűntek.

Első körben az Apple csak a lány videójának törlését kérte, amelynek Brooke ugyan eleget tett, ám röviddel később a belső szabályzatának megsértése miatt a vállalat menesztette az apját. Elég nehéz elhinni, hogy a szabályzat ismeretében, és perszeni némi józan paraszti ésszel a férfi nem tudta, hogy az állásával játszik, mikor megengedte a lányának a videózást.

Nem ez az első eset, hogy valakit idő előtti szivárogtatás miatt rúgnak ki: 2005-ben egy hatósági szabványmegfelelőséggel foglalkozó menedzsert menesztettek a Microsofttól, miután a nevelt fia fotókat hozott nyilvánosságra a kiadás előtt álló Xbox 360 konzolról. Ebben az esetben az áldozat nem adott engedélyt a szivárogtatásra, de ez nem hatotta meg a Microsoft illetékeseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!