Kilóra vehetik meg a Qualcommot

2017.11.04. 12:05

A Broadcom napokon belül formálisan is ajánlatot tehet a vállalatra.

Elsőre elég nehezen hihető sztorival állt elő péntek este a Bloomberg, a médiavállalat exkluzív értesülései szerint ugyanis a Broadcom napokon belül formális felvásárlási ajánlattal keresheti meg a Qualcommot. A vállalatok nem kívánták kommentálni az értesülést.

Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatójaForrás: AFP/Rob Lever

A tűzhöz közeli források szerint a Broadcom olyan 70 dollár körüli részvényáron venné meg szőröstül-bőröstül a vállalatot, így 100 milliárd dollár felett lenne a végösszeg. A Qualcomm részvényei hírünk írásakor közel 62 dollárt értek, a cég piaci értéke olyan 91 milliárd dollár volt. Összehasonlítási alapul a Broadcom részvények alapján számított piaci értéke olyan 112 milliárd dollár.

Amennyiben megvalósulna az üzlet, akkor ez lenne minden idők legnagyobb félvezetőipari akvizíciója.

A források szerint a többek közt az Apple iPhone-okba is rengeteg chipet szállító Broadcom illetékesei napokon belül eldöntik, hogy tényleg megkeresik-e formálisan az üzleti javaslattal a Qualcommot. Az egyik jelentős problémát az jelenti, hogy a vállalatok részvényesei mellett a versenyhatóságoknak is jóvá kellene hagyniuk az akvizíciót, ami jelen esetben problémásnak bizonyulhat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!