Kilóra vehetik meg a Qualcommot

Qualcomm CEO  Steve Mollenkopf
Qualcomm chief executive Steve Mollenkopf speaks July 17, 2017 at the Fortune Brainstorm Tech conference in Aspen, Colorado, saying the chipmaker's legal war with Apple is about defending his company's business model, but predicted an eventual out-of-court settlement. But Mollenkopf said the disputes are likely to be resolved outside court and that the two tech giants will "move on to greener pastures." Mollenkopf's comments came weeks after the mobile chipmaking giant filed legal actions against Apple, alleging patent infringement and requesting a ban on the import to the US market of some iPhones. / AFP PHOTO / Rob Lever
Vágólapra másolva!
A Broadcom napokon belül formálisan is ajánlatot tehet a vállalatra.
Vágólapra másolva!

Elsőre elég nehezen hihető sztorival állt elő péntek este a Bloomberg, a médiavállalat exkluzív értesülései szerint ugyanis a Broadcom napokon belül formális felvásárlási ajánlattal keresheti meg a Qualcommot. A vállalatok nem kívánták kommentálni az értesülést.

Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatója Forrás: AFP/Rob Lever

A tűzhöz közeli források szerint a Broadcom olyan 70 dollár körüli részvényáron venné meg szőröstül-bőröstül a vállalatot, így 100 milliárd dollár felett lenne a végösszeg. A Qualcomm részvényei hírünk írásakor közel 62 dollárt értek, a cég piaci értéke olyan 91 milliárd dollár volt. Összehasonlítási alapul a Broadcom részvények alapján számított piaci értéke olyan 112 milliárd dollár.

Amennyiben megvalósulna az üzlet, akkor ez lenne minden idők legnagyobb félvezetőipari akvizíciója.

A források szerint a többek közt az Apple iPhone-okba is rengeteg chipet szállító Broadcom illetékesei napokon belül eldöntik, hogy tényleg megkeresik-e formálisan az üzleti javaslattal a Qualcommot. Az egyik jelentős problémát az jelenti, hogy a vállalatok részvényesei mellett a versenyhatóságoknak is jóvá kellene hagyniuk az akvizíciót, ami jelen esetben problémásnak bizonyulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!