Androidos rendszerpucolón dolgozik a Google

google android files go
Files Go
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott Files Go tárhelykezelő félkész változata.
Vágólapra másolva!

A számítógépekhez hasonlóan az okostelefonokon is komoly mennyiségű szükségtelen állomány halmozódik fel az idők során, ráadásul ezek a beépített háttértárak limitált kapacitása miatt jóval nagyobb problémát jelentenek. A szükségtelen fotók és videók törölgetése mellett érdemes futtatni időnként egy rendszertisztító programot, például a windowson bevált CCleaner androidos változata nálunk igen jó szolgálatot tesz.

Files Go Forrás: Play Áruház

A jelek szerint a Google hamarosan házon belül oldaná meg a problémát, a héten kiszivárgott a Play Áruházon keresztül a vállalat Files Go alkalmazásának zárt körű tesztelésre kiadott változata.

A program három célt szolgál: egyrészt egy kártyás felületen javaslatokat tesz a szükségtelen állományok törlésére (például a gyorsítótárak ürítésére, a duplikált állományok törlésére) és a nem használt alkalmazások eltávolítására, másrészt fájlkezelőként is használható, harmadrészt pedig megkönnyíti a mobilok közti közvetlen, vezeték nélküli fájlmegosztást.

A kiszivárgott appot kipróbáltak véleménye alapján egyelőre van néhány probléma az alkalmazással. A fájlkezelő része nagyon egyszerű, még a ZIP-ek kicsomagolására, és a másolás / beillesztés műveletekre sem képes. Ezen felül időnként leáll egy kicsit gondolkodni, a fájlküldő funkciójának a működéséhez pedig a küldő és fogadó készüléken is nyitott állapotban kell lennie a Files Go appnak.

Persze ez nem egy végleges termék, csak egy véletlenül bakinak köszönhetően szereztünk róla tudomást, így az első nyilvános kiadása talán már nem küzd majd zavaró problémákkal és limitációkkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!