Botrány az okos szexjáték körül

Woman using smart phone Smart Phone Beautiful Photo Messaging Brightly Lit Photographing Morning Text Messaging One Woman Only Women Females Sex Symbol Copy Space Surfing the Net Love At First Sight Dating Flirting Nightie 30-39 Years Young Adult Adult Ty
Close up of a young woman using smart phone while lying in bed
Vágólapra másolva!
A vibrátor mobilappja rögzítette és tárolta az utolsó menet hangfelvételét.
Vágólapra másolva!

Az informatikai értelemben támadható okos szexjátékok egyáltalán nem jelentenek újdonságot, ráadásul a jelek szerint a Hong Kongban székelő Lovense nevű gyártó különösen nem figyel oda a termékeinek biztonságára. Idén októberben kiderült, hogy a hátsóba helyezhető Hush nevű szexjátékát némi trükközés után bárki rezegtetheti a Bluetooth-adóvevőjének a hatótávolságán belül, most pedig a cég interneten keresztül vezérelhető vibrátoraihoz járó androidos appban sikerült felfedezni egy kellemetlen problémát.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Geber86

A Lovense Remote lehetővé teszi, hogy a vibrátor tulajdonosának szexpartnere távolról vezérelje a vibrátor működését, közben persze videocsevegési lehetőséget is biztosít a felek között. A mostani botrányt az keltette, hogy az alkalmazás ok nélkül tárolja a legutóbbi menet teljes hangfelvételét az okostelefonok háttértárán.

A Lovense apró hibának titulálta a hangfájl rögzítését, és biztosította a vásárlókat, hogy a véletlenül létrehozott hangfájlok soha nem hagyták el az okostelefonjaikat. A gyártó pénteken kiadott egy frissítést a Lovense Remote apphoz, amely elméletileg megoldotta a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!