Lézerrel vakította el a rendőrhelikopter pilótáját, majd falnak ment

Vágólapra másolva!
A lézeres vakítgatásból autós üldözés lett, aminek a végén a rendkívül vicces kedvű elkövető nem járt éppen jól. Viszont a legjobb kezekbe került...
Vágólapra másolva!

Történetünk Fresnóban, Kalifornia államban kezdődik, ahol egy Michael Vincent Alvarez nevű úriember úgy gondolta, hogy "rendkívül vicces lenne" lézerrel kivakítani egy rendőrhelikopter pilótáját. Az Air-1 jelzésű helikopter éppen kisebb zavargáshoz igyekezett, hogy támogassa a földön dolgozó kollégáit, amikor a pilóta elmondása szerint háromszor világottak bele közvetlenül a szemébe.

Ezt követően a pilóta követni kezdte az elkövető fehér Toyota Corolláját, és riasztotta a földi egységeket is. Miután a kollégák is felzárkóztak, a rendőrségi beszámoló szerint „nagy sebességű autós üldözés” alakult ki, melynek végeredménye az lett, hogy Alvarez az kocsijával belecsapódott az autópálya-elválasztó falba.

Ezután még volt annyi lélekjelenléte, hogy kiugorjon a kocsijából, és futva kezdjen menekülni, azonban innentől a rendőrök már hamar lekapcsolták és előállították.

Forrás: Laserto

Egyre több a hasonló eset

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma azt közölte, 2011 és 2015 között több mint 28 ezer olyan eset volt, amikor valaki lézerrel próbált meg elvakítani pilótákat. Hiába gyakori azonban a hasonló vétség, nagyon kevésből lesz tényleges ügy: 2014-ig mindössze 134 alkalommal tudták letartóztatni az elkövetőt, és ebből 80 alkalommal született ítélet is.

Alvarez azonban a lehető legrosszabb helyen próbálkozott: az összes elfogott elkövető közül ugyanis a Fresno környéki körzetben ítélték el végül a legtöbbet. Az ügyészséget Karen Escobar ügyvéd képviseli majd, aki már 17 hasonló esetet vitt végig, és ebből egyszer sem vesztett.

A fresnói reptéren egyébként három rendvédelmi erőnek is vannak légi egységei: a rendőrség, a megyei seriff hivatala és az autópályarendőrség egységei egyre táguló koncentrikus körökben lépnek akcióba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!