Nem csak a nagyszüleinknek segíthet a moduláris magyar mobiltelefon

mohanet, moniphone
A konzervatív külső kiválóan variálható belsőt takar.
Vágólapra másolva!
A közelmúltban mutatta be moduláris elemekből konfigurálható mobiltelefontját a MOHAnet Mobilsystems Zrt. A magyar fejlesztésű készülék elsősorban távfelügyeleti célokra kiváló és lakossági, valamint üzleti alkalmazási területen is használható. A tizenegy éves vállalat a Moniphone elnevezésű készülékkel letarolná a nemzetközi személyfelügyeleti eszközök piacát.
Vágólapra másolva!

A MOHAnet "Moniphone" elnevezésű készülék egy olyan személyfelügyeleti telefon, amely a felhasználói igényeknek megfelelően alakítható, és a használat során - megváltozó szükséglet alapján - akár át is konfigurálható. A 160 gramm súlyú, nyomógombos telefon az alapfunkciók (zseblámpa, gyorsulásmérő, karóra funkció) mellett számos kiegészítővel szerelhető fel:

Bluetooth, WiFi, RFID, NFC, QR- és vonalkód olvasó is beépíthető az ütés- és törésálló műanyag házba

és a technológia fejlődésével ezek az elemek a modularitásnak köszönhetően a későbbiekben cserélhetőek. A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G hálózatot használ, és dedikált internetcsatornán keresztül állandó online jelenlétet biztosít a felhasználónak, az internet-összeköttetés és a háttérben futó távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok.

Mi a helyzet a személyiségi jogok terén?

A kikapcsolhatatlan távfelügyeleti rendszerek valójában csak akkor kikapcsolhatatlanok, ha ahhoz a szerződő fél egy nagyon alaposan dokumentált szerződésben hozzájárul.
Ez pedig azért lehet egy érdekes szolgáltatás, mert szavatolhatja a hozzátartozóknak a tényleges védelmet, amivel a szüleik, nagyszüleik életére figyel a rendszer. Ha ugyanis egy idősebb hozzátartozónk számára biztosítunk egy ilyen készüléket a teljes hozzáféréssel annak minden rendszeréhez, akkor

szinte mindent megtettünk, amit megtehettünk annak érdekében, hogy állandó személyes jelentét nélkül vigyázzunk idősebb szeretteinkre.

A telefonban található gyorsulásérzékelő például érzékelni képes, ha a tulajdonosa elesik, amikor a készülék a zsebében van. De ha hosszabb ideig nem mozog a készülék, akkor – természetesen a megfelelő engedélyek birtokában – az operátorok a telefonon keresztül bele is hallgathatnak a szobába, ahol a Moniphone található és ha szükséges azonnal segítséget küldhetnek az esetleg bajba jutott embereknek.
A Moniphone a legkisebb rezonanciát, így a légzést is érzékeli, ezért ha a tulajdonosa letenné az asztalra a mobilt, hogy elkerülje a felügyeletet, a telefon a mozdulatlanságot ájulásnak detektálja, s azonnal vészjelzést ad a diszpécserközpontnak.

A konzervatív külső kiválóan variálható belsőt takar. Forrás: Schp

Beépített GPS-ének köszönhetően egy térképes felületen bármikor megtekinthető és ellenőrizhető a használó személy kültéri tartózkodási helye és mozgása. De ez már inkább az üzleti alkalmazási területeket érinti. Mint ahogy az is, hogy a Moniphone erős fizikai igénybevételre készült, a felhasználói igényeknek megfelelően masszív, képes ellenállni ütés, esés vagy egyéb környezeti behatásoknak. A kopás vagy nagyobb hőmérséklet ingadozás sem befolyásolja jelentősen az élettartamát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!