Hamarosan 4K fotókat is küldhetünk a Messengerben

facebook messenger 44
Négyszeresére emelkedik a Messenger átküldhető fotók maximális felbontása
Vágólapra másolva!
Négyszeresére nő a csevegőben átküldhető képek maximális felbontása.
Vágólapra másolva!

A fotók tárolására nem a Facebook a legjobb felhőszolgáltatás, a közösségi hálózat ugyanis a képek méretének minimalizálása érdekében egyrészt durván csökkentheti a felbontásukat, másrészt pedig a meglehetősen erős képtömörítéstől sem riad vissza. Ugyanez vonatkozik a Messenger csevegőben átküldött fotókra is.

Négyszeresére emelkedik a Messenger átküldhető fotók maximális felbontása Forrás: Facebook

Szerencsére az elmúlt években lassan javult a helyzet, a fotók egyre kevésbé kerültek siralmas állapotba. A Facebook most bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben 2K-ról 4K-ra növeli a Messenger szolgáltatásban átküldött fotók maximum felbontását; egy kicsit érthetőbben 2000×2000 pixelről 4000×4000 pixelre emelkedik a felső limit.

A pixelszám tekintetében ez négyszeres emelést jelent, az eddigi 4 millió helyett immáron 16 millió pixelből állhatnak a fotók.

A Facebook szerint jelentős minőségbeli előrelépésről van szó, bár igazság szerint a hétköznapokban a legfeljebb 2000 × 2000 pixeles képek is teljesen megfelelnek a célra, az eddigi képminőségbeli gondjaikért az agresszív tömörítés volt a felelős. Arról nem esett szó a bejelentésben, hogy ezen a téren történt-e pozitív fejlemény, ám a cég szerint a magasabb felbontás ellenére 4K-s képek betöltése nem tart majd tovább a 2K-s fotókénál, ami

nem sok jóra enged következtetni.

Az újítás első körben az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Hong Kongban, Japánban, és Dél-Koreában vált elérhetővé. A további piacokon a következő hetekben élesedik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!