Könnyen beüzemelhető külső videokártya a KFA2-től

kfa2 snpr gtx 1060 egpu thunderbolt videokártya
KFA2 SNPR GTX 1060 eGPU
Vágólapra másolva!
A sima dokkolóktól eltérően ebben már alapvetően benne van a grafikus vezérlő.
Vágólapra másolva!

Elég nagy bajban vannak a számítógépes játékosok, mikor dönteniük kell, hogy milyen számítógépük legyen. A praktikussága miatt alapvetően inkább laptopot szeretnének, azonban a legújabb játékok csak a méregdrága gamer modelleken futtathatóak tisztességes sebességgel, így végül sokan maradnak inkább az asztali gépnél, vagy ha lehetőség van rá, akkor vesznek mellé egy olcsóbb noteszgépet.

KFA2 SNPR GTX 1060 eGPU Forrás: KFA2

Szerencsére kezd megoldódni a probléma, a Thunderbolt 3 csatolófelületnek köszönhetően ugyanis megvalósult egy régi álom: komoly teljesítményű külső videokártyák csatlakoztathatóak a megfelelő laptopokhoz. Jelenleg ez úgy történik, hogy vásárolni kell egy videokártya-dokkolót és egy támogatott grafikus kártyát, majd össze kell azokat szerelni.

KFA2 SNPR GTX 1060 eGPU Forrás: KFA2

A művelethez nem kell különösebb hozzáértés, de persze érthető, hogy sokan inkább csatlakoztasd és használd jellegű élményre vágynak, nem kívánnak egymással kompatibilis termékek böngészésével és szerelgetéssel vacakolni.

KFA2 SNPR GTX 1060 eGPU Forrás: KFA2

A KFA2 most piacra dob számukra egy ideális megoldást, a SNPR GTX 1060 eGPU már beépítve tartalmaz egy 6 GB GDDR5 memóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 1060 videokártyát. A termék negatívuma, hogy nem lehet benne utólag cserélni a grafikus vezérlőt: egy erősen összeintegrált megoldásról van szó, a mérnökök egy picit tovább mentek annál, mint hogy szimplán bedobjanak egy fogyasztói piacon kapható videokártyát egy dokkolóba.

A KFA2 SNPR GTX 1060 eGPU papíron már kapható, a bruttó ajánlott fogyasztói ára 499 euró, azaz olyan 156 ezer forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!