Szocialista verzió készül a népszerű videojátékból

playerUnknown's battlegrounds
PlayerUnknown's Battlegrounds
Vágólapra másolva!
A Tencent szerezte meg Kínában a PUBG kiadásának jogát.
Vágólapra másolva!

A magát tipikusan mobiljátékokon keresztül halálra kereső kínai Tencent bejelentette, hogy megszerezte az elmúlt hónapok legnagyobb sikerű többjátékos videojátékának kiadási jogát a hazájában. A dél-koreai Bluehole által fejlesztett PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) abszolút váratlanul lett gigantikus siker, március óta bő 20 millióan vásároltak meg.

PlayerUnknown's Battlegrounds Forrás: Bluehole

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kiderült, hogy Kínában várhatóan problémákba fog ütközni a hivatalos kiadása, ugyanis a helyi médiahatóság szerint túlságosan erőszakos, továbbá általánosságban véve nem felel meg a szocialista értékeknek és a helyi tradícióknak.

A Tencent szerint ettől függetlenül nem lesz gond, ugyanis át fogja dolgozni a játék kínai verzióját, hogy az megfeleljen a törvényi követelményeknek, továbbá a szocializmus elveinek.

Nem teljesen világos, hogy ezt miként fogják elérni a kiadó munkatársai, de a szintén kínai NetEase például vörös lobogókat tett a PUBG-vel rivális játékába, többek közt olyan szlogenekkel, mint „védd a nemzetbiztonságot és a világbékét".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!