Csinos keresőfelületet kaphat a Windows 10

windows 10 macos spotlight
Így nézhet ki a keresőfelület a Windows 10 következő nagy frissítésében
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy a macOS keresőjéből inspirálódott a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Hetek óta tesztelhető a Windows 10 várhatóan jövő márciusban elkészülő, következő hatalmas frissítésének korai előzetese. Egyelőre kevés látványos újdonságot kaptak a tesztelők, a komoly „headliner" funkciók talán csak jövőre kezdenek majd csöpögni a nyilvános bétákba, ám az olasz Aggiornamenti Lumia blog (via Ars Technica) most leleplezett egy érdekes, alapértelmezetten kikapcsolt újítást.

Így nézhet ki a keresőfelület a Windows 10 következő nagy frissítésében Forrás: Ars Technica

A jelek szerint a Microsoft teljesen át fogja dolgozni a Windows 10 keresőjét: arról a felületről van szó, ami a Start gomb melletti beviteli mezőbe való gépeléskor, vagy a Start menü kinyitása utáni gépeléskor jelenik meg.

Az új keresőfelület a regisztrációs adatbázis egyik értékének az átállításával kapcsolható be a Windows 10 legújabb előzetesében. Gépeléskor a találatok nem a Start menü felületén jelennek meg, hanem egy a kijelző közepén megnyíló ablakban; az egész felettébb hasonlít a macOS-ben lévő Spotlighthoz. A felület a Windows + S kombinációval is felhozható.

Az elvárhatónak megfelelően a keresőfelület nem csak a helyi számítógépen lévő állományokat és programokat dobja fel, de netes keresési találatok is megjelenít. Utóbbihoz persze a Binget használja, ami hazánkban nem ideális, a Google masszívan relevánsabb találatokat ad.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!