A hentesautomata lesz az új ázsiai őrület?

2017.11.24. 10:06

Az egyszemélyes háztartásban élő dél-koreaiakat próbálják megszólítani az újítással.

A világ nagyobbik részén az étel- és italautomaták a legelterjedtebbek, azonban Ázsia fejlettebb országaiban egész gyakran lehet kismillió egyéb típussal is találkozni, például Dél-Koreában a sör- és zokniautomaták sem szokatlanok.

Forrás: Pixabay.com

A következő években egy újabb típus kezdhet el terjedni az említett országban:

a hentesautomata.

Nevéből sejthetően a hentesautomatából húst vehetnek majd az érdeklődők, nyers és pácolt termékek egyaránt kaphatóak lesznek a kínálatában, összesen 20 különféle portéka fér be az eszközbe. A húsokat 300 grammos csomagokban lehet majd megvásárolni, és akár 20 százalékkal is olcsóbbak lehetnek a hentespultos árukhoz képest.

Az olcsóság okai, hogy az automata üzemeltetéséhez nincs szükség hentesre vagy eladóra, a hőfokot a gép szabályozza, az árufeltöltés pedig olcsón megoldható.

Az automaták ötlete onnan jött, hogy a hivatalos adatok szerint Dél-Koreában 5,28 millió egyszemélyes háztartás van, az ilyenekben élők pedig a munkaóráik miatt nem feltétlenül képesek kényük-kedvük szerint húst vásárolni. Ez olyan szempontból fura, hogy Dél-Koreában sem ismeretlen találmány a fagyasztó, minimális előre tervezéssel azért csak kezelhetőek az időhiányból fakadó húsvásárlási problémák.

Így vagy úgy, de az ország egyik agrikulturális szövetsége szerint jó ötlet a hentesautomata, úgyhogy próbát tesznek a piaci bevezetésével. Első körben két szöuli automatával indul majd a tesztelés, ha pedig azok sikeressé válnak, akkor az egész országot ellephetik az eszközök, elsőként a húsokat nem kínáló élelmiszerboltokban jelenhetnek meg.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!