Saját készítésű rakétával próbálja bizonyítani, hogy a Föld lapos

Vágólapra másolva!
Bármennyire hihetetlen, a mai napig rengetegen hisznek abban, hogy a Föld márpedig lapos, és minden más csak kitaláció. Közéjük tartozik jelen történetünk hőse, Mike Hughes is, aki szerint a gömbölyű Földet a szabadkőművesek által irányított NASA találta ki, Elon Musk pedig nem létező rakétákat készít.
Vágólapra másolva!

Hughes nem hisz a tudományban. Habár saját maga is éppen rakétát épít, amihez elmondása szerint tanulmányozta az aerodinamikát és az egyéb kapcsolódó tudományágakat, szerinte ezek csak "formulák", és valójában nincs különbség a tudomány és a tudományos fantasztikum között.

Mindenesetre Hughes évek óta próbálja összehozni a rakétát, de mivel limuzinsofőrként nem keres túl sok pénzt, a munka lassan ment: többnyire mindenféle hulladék alkatrészből rakta össze az egészet a garázsában, aztán szépen lefestette, alaposan kiemelve a Research Flat Earth nevű szervezetet, ami a nevének megfelelően a Föld laposságának "kutatásával" foglalkozik, és végső soron némi pénzzel megtámogatta Hughes törekvéseit.

Forrás: Associated Press

Mindenesetre emberünk az erre-arra talált alkatrészekből, vasboltban vásárolt olcsó alumíniumdarabokból, néhány lehasznált repülőgépdarabból összerakta a rakétát, az egészet pedig rátette egy 1500 dollárért vásárolt, szétbontott lakókocsira, amit kilövőállomásként fog használni most szombaton.

Mert most szombatra tervezi a kilövést az egyébként gőzzel működő rakétájában, amihez 70 gallon vizet fog felforralni egy rozsdamentes tartályban. A tervek szerint körülbelül egy mérföld távolságot tesz majd meg, eközben pedig 550 méter magasra emelkedik, és az egész folyamatot YouTube-on lehet majd követni.

Azt nem tudjuk, hogy ez a magasság elég lesz-e ahhoz, hogy az úriember egyértelműen meggyőződjön a Föld laposságáról/gömbölyűségéről, de mindenesetre nem ez az első, és nem is az utolsó próbákozása (már ha túléli a fenti műveletet). Egyszer már 2014-ben sikerült megtennie közel 420 métert egy szintén saját építésű rakétában, de a gyorsulás annyira megviselte, hogy három napig gyógyulnia kellett utána.

Mindenesetre ha a most szombati projektből valami csoda folytán sikerül épségben kimásznia, akkor már egyenesen az űrbe menne. Ehhez egy olyan rakétát használna, amit először egy léggömb felemel a lehető legmagasabbra, majd ott gyújtják be magát a rakétát, amivel a tervei szerint körülbelül 110km-es magasságot érhet el.

Rögtön ezt követően tervezi majd bejelenteni, hogy elindul Kalifornia állam kormányzói székéért (tényleg!).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!