Segíthet a fülmániásoknak a Vivaldi új kiadása

2017.11.23. 16:05

Sokkal egyszerűbbé vált áttekinteni és rendezni a rengeteg böngészőfület.

Megérkezett az elsősorban haladó felhasználóknak szánt Vivaldi böngésző 1.13-as kiadása. A Chrome és a Firefox talán legérdekesebb alternatívája ezúttal a rengeteg megnyitott böngészőfüllel hadakozó felhasználók hétköznapjait próbálja megkönnyíteni, méghozzá a baloldali ikonsávjáról megnyitható „Ablak" oldalsávval.

Vivaldi 1.13 alaposan megkönnyítheti a rengeteg megnyitott fület használók életétForrás: Origo

Az Ablak oldalsáv a megszokott fülsáv funkcióit kínálja: látható benne a megnyitott fülek listája, fog és vidd módszerrel átrendezhető benne a fülek sorrendje, fülcsoportok hozhatóak létre benne, továbbá a fülek némításához és hibernálásához hasonló funkciók is elérhetőek belőle.

Mindebben az a pláne, hogy az új oldalsávban sokkal jobban áttekinthetőek a fülek, mint a böngésző ablakának tején lévő fülsorban.

A kisebb újítások közül megemlítendő, hogy szüneteltethetőek és folytathatóak lettek a letöltések, a fájlok letöltési sebessége pedig megtekinthetővé vált a folyamatjelző sávjuk alatt. Ezeken túl rengeteg motorháztető alatti fejlesztést is kapott a Vivaldi 1.13, és persze a Chromium megjelenítőmotor is az aktuális verzióra frissült.

Az ingyenes Vivaldi böngésző telepítőkészlete innen tölthető le, Windows mellett macOS és Linux rendszereken is futtatható.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!