Már januárban megvillanthatják a Galaxy S9-et

samsung galaxy s9+
A tokokat is készítő Ghostek információi alapján nagyjából így nézhet ki a Samsung Galaxy S9+
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül a teljes bejelentése március környékén várható.
Vágólapra másolva!

A rendkívül megbízható informátorokkal rendelkező Evan Blass értesülései szerint a vártnál egy kicsit korábban válhatnak hivatalossá a következő generációs Samsung csúcsmobilok. A VentureBeat újságíróját arról tájékoztatta az egyik forrása, hogy a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ már a januári Consumer Electronics Show-n bemutatkozhatnak.

A tokokat is készítő Ghostek információi alapján nagyjából így nézhet ki a Samsung Galaxy S9+ Forrás: BGR

Ettől függetlenül nem klasszikus bejelentésre kell számítani, a vállalat igazából csak megvillanthatja a telefonokat, a formális és teljes bemutatásuk a Mobile World Congress szakkiállításon, azaz február végén, vagy március elején esedékes.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az okostelefonok csak kisebb jelentőségű frissítések lesznek, világmegváltó fejlesztéseket nem hoznak majd.

Az érintőkijelzőik maradhatnak 5,8 és 6,2 hüvelykes AMOLED-ek, viszont a rendszerlapkájuk 14 helyett már 10 nanométeres gyártástechnológiával készülhet. Memória tekintetében nem várható különbség: az S9 esetében maradhat a 4 GB, míg az S9 univerzálisan 6 GB memóriát kaphat. A mobilok bővíthető háttértára minimum 64 GB lehet.

A gyártó állítólag az audio jacket sem száműzi a telefonokról, viszont a hátlapjuk felépítése vertikálissá válhat: a hátlapi kamera marad középen, de az ujjlenyomat-olvasó a szenzor alá kerülhet, nem pedig mellé.

A Galaxy S8-asokat használók egyik leggyakoribb panasza, hogy kényelmetlen helyre került az ujjlenyomat-olvasó.

A témánál tartva a Galaxy S9 maradhat az egy hátlapi kameránál, viszont a Galaxy S9+ dupla hátlapi kamerát kaphat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!