Már Chromebookokon is használható a Microsoft Office

business startup office team people meeting young computer start up group teamwork smiling colleagues success casual working woman technology men entrepreneur happy tablet work laptop desk training modern company successful creative corporate man project
49117318 - startup business people group working everyday job at modern office ötlet
Vágólapra másolva!
A dokumentumok szerkesztéséhez szükség van egy Office 365-előfizetésre.
Vágólapra másolva!

A Microsoft régen a legtöbb alkalmazását exkluzívan Windowsra tervezte, ám az elmúlt években megváltozott a stratégiája, már próbálja minél több platformra kiadni a szoftvereit. Az Office irodai programcsomag eredetileg csak Windows és macOS rendszereken volt használható, majd később megérkezett Androidra és iOS-re is, most pedig Google Chromebook laptopokon vált elérhetővé.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Sejthetően a Chromebookokon futtatható Word, Excel és Powerpoint programok alapvetően az androidos verziók, így a Play Áruházat még nem támogató, régebbi Chromebookok tulajdonosai sajnos lemondhatnak róluk. Ők legfeljebb a böngészőből elérhető Office Online szolgáltatást vehetik igénybe.

Ezenfelül fontos tudni, hogy a chromebookos Office-alkalmazások ingyenes verzióival csak nézegetni lehet a dokumentumokat.

A fájlok szerkesztéséhez és mentéséhez szükség van egy Office 365-előfizetésre, ennek az otthoni verziója Magyarországon havi 2999 forintba, vagy rögtön egy teljes évre előfizetve 29 999 forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!