[Frissítve] Ellenséges felvásárlás áldozata lehet a Qualcomm

Qualcomm CEO  Steve Mollenkopf
Qualcomm chief executive Steve Mollenkopf speaks July 17, 2017 at the Fortune Brainstorm Tech conference in Aspen, Colorado, saying the chipmaker's legal war with Apple is about defending his company's business model, but predicted an eventual out-of-court settlement. But Mollenkopf said the disputes are likely to be resolved outside court and that the two tech giants will "move on to greener pastures." Mollenkopf's comments came weeks after the mobile chipmaking giant filed legal actions against Apple, alleging patent infringement and requesting a ban on the import to the US market of some iPhones. / AFP PHOTO / Rob Lever
Vágólapra másolva!
A források szerint a Broadcom nem hagyja csak úgy lepattintani magát.
Vágólapra másolva!

Az idei év valószínűleg legnagyobb félvezetőipari szenzációjaként a Broadcom novemberben bejelentette, hogy egy az egyben fel kívánja vásárolni a nagyközönség által főként az okostelefonokban használt Snapdragon lapkakészleteiről ismert Qualcommot. A Broadcom pénzben és részvényekben összesen 103 milliárd dollárt ajánlott fel a Qualcommért.

Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatója Forrás: AFP/Rob Lever

Rüviddel később a Qualcomm igazgatótanácsa visszautasította az ajánlatot, mivel a részvényesei számára nem volna előnyös az üzlet.

A Reuters forrásai szerint ezzel nem ért véget a történet, sőt: a Broadcom

ellenséges felvásárlás keretében szerezné meg a vállalatot,

ennek első lépéseként pedig még hétfőn bemutathatja azt a 11 főt, akikkel lecserélné a Qualcomm jelenlegi igazgatótanácsát. A Qualcomm igazgatótanácsának tagjait jövő márciusban választják meg a vállalat részvényesei.

A Broadcom terve, hogy egyszerűen beülteti a saját embereit a Qualcomm igazgatótanácsába, majd elintézteti velük, hogy mégis fel tudja vásárolni a vállalatot.

A források szerint nem kizárt, hogy a tanács újraválasztásának idejére a Broadcom előáll majd egy a korábbinál nagyobb értékű ajánlattal, ezzel javítva a jelöltjeinek pozícióját.

Persze érdemes tudni, hogy a felvásárlás még akkor is meghiúsulhat, amennyiben a Broadcomnak sikerülne a saját embereivel feltölteni a Qualcomm igazgatótanácsát. Az akvizícióhoz versenyhatósági jóváhagyások is kellenek, ráadásul a világ minden tájáról, ezeket jelen esetben elég nehéz ügy lehet megszerezni.

Frissítés: hitelesnek bizonyultak az előzetes információk, hétfő délutánra a Broadcom eljuttatta a Qualcommnak a 11 fős listáját. A Broadcom szerint a Qualcomm egyes részvényesei csalódottak a felvásárlási ajánlat visszautasítása miatt, a listán szereplő személyekre való szavazással tehetnek majd az üzlet előremozdítása érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!