Új helyre költözik a mobilokban az ujjlenyomat-olvasó

Xiaomi Redmi 3s miui android kép fotó
Tökéletesen működik az ujjlenyomat-olvasó, közepesen jó a kamera
Vágólapra másolva!
Tömeggyártásba került az első kijelzőbe épített szenzor.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek egyik legjobb mobilos fejlesztése az ujjlenyomat-olvasó, hiszen a jól elhelyezett és jól működő szenzorokkal pillanatok alatt feloldható a mobilok záróképernyője, nem kell kódok beütésével vagy minták rajzolásával bajlódni. Elsőre nem tűnik világmegváltónak, azonban a sokat mobilozók számára rengeteg fáradtságot spórol meg a biometrikus hitelesítés.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

A Synaptics közölte, hogy most aztán már tényleg itt van a mobilokba szánt, második generációsnak mondható ujjlenyomat-olvasó. A szuperül elnevezett Clear ID FS9500 az első tömeggyártásba került,

magába a kijelzőbe beépített ujjlenyomat-olvasó.

A cég jelenleg az öt legfontosabb mobilgyártóval szorosan együttműködve próbálja minél gyorsabban elérhetővé tenni az új technológiát. A jelenleg álláspont szerint jövőre piacra kerülnek majd a szenzort használó első mobilok, várhatóan mind prémium készülékek lesznek.

Végül érdekes, hogy a Synaptics szerint a szenzor szuper lesz a „kávamentes, OLED Infinity kijelzőkbe"; a megfogalmazásból fakadóan a Samsung az elsők között kezdheti el használni a megoldást. Persze a dél-koreai vállalat nem csak saját felhasználásra készít a fentebb leírt jellegű paneleket, nagy mennyiséget értékesít belőlük a riválisainak is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!